dinsdag 31 augustus 2010

vakantie loopt ten eind

Dit is alweer de laatste week van onze vakantie. Op de dagen dat we thuis waren hebben we veel buiten gezeten. Zelfs vorige week tussen de buien door.
De kleindochters zijn een poosje bij ons geweest. Merel heeft opa uitgelegd hoe memory gespeeld moet worden. Terwijl opa de foto maakt, legt Merel alvast de kaartjes neer.
Roos is helemaal gegrepen door patchwork. Ik had de hoop al opgegeven, want haar moeder en haar tante hebben er niets mee. Ze is dagenlang bezig geweest met het naaien van vlaggetjes.Wij hebben een lange keukentafel, dus haar machientje en de mijne pasten er samen op. Ik heb dus tussendoor drie stroken van de replicaquilt aan elkaar kunnen zetten.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag Rietje,
Wat een genot als je samen met je kleindochter dezelfde hobby deelt!
En opa, is hij nu helemaal verslaafd aan memory?
Groetjes,
Gerry NBr

. zei

Wat leuk voor je. Ik kan me voorstellen dat het erg gezellig is om zo samen aan het werk te gaan.

Onze jongste heeft ook wel wat met handwerken, maar de oudste jammer genoeg niet. Alhoewel... zij heeft weer heel andere talenten.. en daar kan ik ook erg van genieten.

Ik ben erg benieuwd naar het quiltcafe dit najaar. Wanneer gaat het weer van start?

Een fijne week,
Willeke

Berna zei

Door het verhaal van Yvonne ben ik naar je op zoek gegaan en vond je blog. Wat een mooie dingen zie ik hier en wat leuk dat jouw kleindochter de smaak ook te pakken krijgt! Ik heb ook nog goeie hoop met 2 kleindochters. De oudste van 3,5 heeft vanmiddag voor het eerst een naald vast gehad en trots dat ze was! Wij oma's moeten het maar warm houden. Je hebt trouwens prachtige kleindochters!! Ik kom nog wel eens buurten.
Groetjes
Berna

Anoniem zei

Dag Willeke,
leuk dat je reageert op het berichtje. Het quiltcafe gaat vrijdag a.s. van start met het patroon van het poppen/wandquiltje wwaronder de beer zit ingepakt., een paar foto's terug. De volgende vrijdag gaan we door met de replicaquilt.
Rietje

Anoniem zei

Hallo Gerry, bedankt voor je leuke reactie. Het is inderdaad een groot genoegen om zo een jong iemand enthousiast te maken voor iets dat je zelf ook leuk vindt. Niet forceren, maar gebruik maken van het juiste ogenblik. Leuk, nietwaar,
Rietje

Carin zei

Via de weblog van Yvonne kom ik terecht op jouw weblog. Ik heb mijn ogen uitgekeken en heerlijk zitten te lezen, ik vergat zelfs de tijd ! Way geweldig dat je kleindochter ook interesse in patchwork heeft, gezellig zo samen aan je hobbie. En je replicaquilt ... GEWELDIG !!