zondag 31 oktober 2010

Engelen en spruitjestaart

Vrijdagmorgen was de stemming opperbest. Het deurhangertje viel bij iedereen in de smaak. Allemaal gingen ze na twee uur naar huis met een beschermengel. Ik ben benieuwd hoeveel er thuis nog bijgemaakt worden om b.v. als kerstboomdecoratie te dienen.

Over het algemeen kook ik één dag per week voor een aantal dagen tegelijk. Ik ben zaterdagmorgen begonnen met een spruitjesquiche. Aan verschillende dames heb ik het recept beloofd.

750 gram spruitjes
rond vel kruimeldeeg
100 gram cashewnoten
1 pakje witte saus (kijk op het pakje wat erbij moet)
150 gram geraspte komijnenkaas, belegen
3 eieren
zout-peper-nootmuskaat
paneermeel
Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius.
Spruitjes schoonmaken en in een pan met grote bodem even beetgaar koken (circa 10 minuten). Afgieten en uitlekken. Ondertussen de helft van de noten fijn hakken en de kaas raspen.
Bekleed de vorm met het deeg, laat het papier eraan zitten, dan hoef je niet in te vetten en komt de vorm schoon uit de oven! Prik met een vork gaatjes en bestrooi met paneermeel.
I.v.m. zo weinig mogelijk afwas maak ik de saus volgens het pakje klaar in de spruitjespan. Van het vuur af 100 gram kaas erdoor roeren, drie los geklopte eieren, zout, peper en nootmuskaat, daarna de hele noten en de spruitjes.
Stort de inhoud van de pan in de vorm, strooi hierover de rest van de geraspte kaas en de gehakte noten. Vouw de uitstekende rand van het deeg naarbinnen, je krijgt dan een landelijke uitstraling, en knip iets van het papier weg.
Bak ongeveer 35-40 minuten.
Zo komt hij uit de oven. We hebben twee punten gegeten en de rest ingevroren voor later

6 opmerkingen:

Berna zei

Schattige (b)engeltjes zijn het. Ik zag ze al eerder op een blog.
En wederom dank voor zo'n heerlijk recept. De Mars-snoepjes zijn al verschillende keren gemaakt met de kleinkinders. Leuk en lekker!
De spruitentaart ga ik zeker proberen binnenkort.

Hennie zei

Was hartstikke leuk om te maken het engeltje, je spruitjes taart ziet er goed uit, bedankt dat je het recept met ons deelt, ik ga het zeker een keer maken.
Groetjes Hennie.

Anoniem zei

Die taart ga ik zeker maken,ik ben niet zo dol op spruitjes maar deze ga ik toch proberen.
Rietje ,mijn lappie is kapot en zit op die van DH.
Dat is erg wennen en ik kan niets vinden.
Ik zal proberen om foto,s van Fleurtje naar je toe te sturen .

groetjes yvonne

Annelein zei

Wat jammer dat ik deze vrijdag niet kon...

Anoniem zei

Helaas kom ik door mijn werk niet zo vaak toe aan een stofje en naald en draad. Maar zaterdag heb ik wel die spruitjes taart gemaakt.
Zelfs mijn kinderen die dus niet van spruitjes houden hebben hier lekker van gesmuld. Dankjewel voor dit recept.
Groetjes Astrid

Willie zei

Ik heb je spruitjesquiche gemaakt,hij was heerlijk ,zelf mijn kleindochter luste het. (en dat zeg wat). De engeltje zien er werkelijk leuk uit.