zaterdag 18 december 2010

it's beginning to look a lot like Christmas

Dit is het uitzicht dat wij vanmiddag hadden aan de voorkant van het huis. Als je niet hoeft te reizen is dit toch prachtig.
Gelukkig hebben vanmorgen veel trouwe bezoeksters het weer getrotseerd om naar de verrassingsochtend te komen.
Deze keer hadden we iets heel anders voorbereid. Marthje en Jo de Vries uit Nuenen zijn voor dag en dauw vertrokken om een lezing over de manier van leven van de Amish people te verzorgen.
Marthje had grote tassen vol met Amish quilts bij zich voor een show and tell
Deze quilt vond ik wat kleur betreft een van de mooiste.
Iedereen kwam braaf met naaigerei binnen, maar dat moest deze keer in de tas blijven. We hadden wel pakketjes in Amish sfeer klaargemaakt, maar het werk gaat deze keer mee naar huis. Om de Amish smaak te pakken te krijgen, kun je van dit pakketje een speldenkussen maken. Dit was het laatste quiltcafé van dit jaar. Onze vakantie is nu begonnen; de winkel gaat weer open op 11 januari. Het eerste quiltcafé na de vakantie is op 14 januari en we doen dan de Replica Quilt voor de laatste keer.
Eén keer per jaar komen mijn Rode Hoeden vriendinnen boerenkool bij mij eten. Het is een leuke groep waarbij ik mij thuis voel, omdat er geen verplichtingen zijn. Je komt of je komt niet, je doet mee met uitstapjes of niet, het is altijd goed. We zijn allemaal 50 plus en hebben af en toe geen zin in verplichtingen. Er is in Nederland een groeiend aantal "chapters". Als je denkt dat zo'n gezelschap iets voor je is, kijk dan eens op Red Hat Society.

2 opmerkingen:

Berna zei

Leuk initiatief die rode hoeden brigade. De lezing van echtpaar De Vries heb ik ook al eens bijgewoond. Erg interessant.
Fijn weekend.

conny ten berge zei

Ik vond het een leuke verrassing afgelopen vrijdag, heb ervan genoten!