donderdag 14 januari 2010


Wij zijn al jarenlang bevriend met Wubbo en Eveline en tijdens zo'n vriendschap ontwikkelen zich ook tradities. Een daarvan is het inwijden van het nieuwe jaar met het gezamenlijk eten van "blotebilletjes in het gras". Eveline en ik vinden koken allebei erg leuk, maar dit gerecht wordt altijd door Eveline verzorgd. Zelf kook ik het thuis pas, nadat wij bij Eveline zijn geweest. Zo hoort dat.

Mijn eigen recept smaakt ook goed, maar toch anders. Misschien heeft Eveline een "geheim" ingredient. Wecken van snijbonen en weken van witte bonen doe ik niet. Ik kies voor de makkelijke manier met een pot witte bonen en snijbonen uit het diepvriesvak.
Ik begin met het koken van 1 kg aardappelen. De witte bonen warm ik op met daarbij een laurierblad. De snijbonen smoren met boter en nootmuskaat. Ondertussen de rookworst garen in water van 90 graden.
Maak een lekkere puree met warme melk en boter, stamp de snijbonen erdoor en schep daarna de bonen erdoor. Denk aan zout, peper en nootmuskaat. Smakelijk!