zaterdag 27 februari 2010

Nogmaals taart


Niemand heeft vrijdagmorgen een puntje taart afgeslagen

Het is voorlopig de laatste taart waar ik zelf van heb gesnoept, want ik heb vanmiddag een nieuwe zomerjurk gekocht die net iets te strak zit. Dat is een goede stok achter deur om af te vallen, die al eerder geholpen heeft. Ik heb een paar maanden de tijd, dus dat geeft de burger moed.
Morgen begin ik. Nu mag ik nog iets extra's, want je kunt toch niet alles laten bederven!!! Wat een smoes.
Nu nog even een paar draadjes quilten aan de ster en de dag is weer voorbij.

donderdag 25 februari 2010

speculaas taart

Vandaag als troost voor Conny (van Conny Quilt), die zo goed haar best doet met haar tas, het recept van mijn favoriete wintertaart. Ik ga hem zometeen zelf ook bakken, dus moet Wil met het fototoestel in de buurt blijven. Morgenochtend zullen er wel niet zo veel dames op de bee komen, want er is een beurs in Zwolle. Ik denk dat twee taarten voldoende zijn en anders snijden we kleinere punten.

Op naar AH ("plaatjes") voor de ingredienten: een vel bladerdeeg (ik neem indien voorradig een rond vel), circa 18 speculaasjes - 4 appels - 70 gram boter (geen margarine, niet zo lekker) 120 gram poedersuiker en twee eieren.
Schort voor, oven op 180 graden voorverwarmen en de appels schillen en in partjes snijden.

Bekleed de vorm en prik met een vork gaatjes in de bodem, verbrokkel de speculaasjes hierop. Schik de appelpartjes op de speculaasjes, smelt de boter, roer de poedersuiker erdoor en dan de eieren. Giet het mengsel over de appelen. Doe het in de oven voor 30 a 40 minuten op 180 graden.

Ik houd er niet van om bakvormen in te vetten en schoon te maken, dus laat ik het papier van het bladerdeeg er onder zitten.

Ziet er goed uit, morgenochtend nog even terug in de oven om iets op te warmen. Dit recept heb ik gekregen van een van mijn Belgische quiltvriendinnen, Edith van Oudenaerde-Fevery, ere wie ere toekomt.
Ik hoop binnenkort in Blankenberge weer een poosje met haar en de andere dames van haar groepje op te trekken.
Als het recept je bevalt, laat het dan even weten, want ik heb nog meer recepten van Edith.

woensdag 24 februari 2010

Sunbonnet Sue


Ik was het even helemaal zat om de ster verder te quilten. Twee gevoelloze ondervingers, maar nietsdoen is geen optie, handen moeten wapperen. Als afwisseling heb ik de eerste zijkant van de naaimachinehoes met twee draadjes DMC gequilt. Zonder ring voor het landelijke effect. Ik ben niet ontevreden over het resultaat. Mijn humeur is weer prima in orde. Ik ga nu nog even naar een opgenomen TV-programma kijken en dan is ook deze dag weer voorbij gevlogen.

maandag 22 februari 2010

Ursul de Geer over Sandor Marai en een danssalon

Wij vinden het niet zo prettig om ruim van te voren onze agenda te vullen. Je weet nooit of je tegen die tijd nog zin hebt in een uitstapje of iets dergelijks. Daarom hebben wij geen abonnement op de schouwburg, maar nemen wij het risico dat een voorstelling uitverkocht is.
Maar donderdagmorgen belden we de schouwburg of er nog kaarten waren voor Ursul de Geer en we hadden geluk. Wat kan die man boeiend vertellen. Deze voorstelling is een aanrader. Hij toert nog door het land. Kijk op Wallis theater producties of hij ook bij U in de buurt komt.
Ondertussen ben ik ijverig de ster aan het quilten en dat vraagt discipline. Maar ik mag van mezelf ter afwisseling aan een klein werkstuk beginnen. Het wordt een huisje voor de naaimachine met applicaties erop. Het idee komt uit een frans boek dat ik in de vakantie had gekocht.

Zondagmiddag was het feest hier in huis. Roos en Merel vroegen of wij ook konden dansen. Dus moesten we demonstreren. De CD opzetten van Caro Emerald en daar gingen we. Wil in zijn zondagse pak, want hij had net een klus onderhanden.

Wij laten echter graag alles uit onze handen vallen als de kinderen met de kleinkinderen onverwachts komen. Toen ze het eens hadden bekeken, vonden ze het nodig ook dansles te krijgen.

Na verloop van tijd verzonnen ze dat we wel als K3 konden dansen. Nu moest Oma gebaartjes en stapjes leren.

Terwijl wij het eten klaarmaakten hebben ze veel gekregen voetbalplaatjes gesorteerd en ingeplakt. De dag was voor ons veel te snel voorbij.