zaterdag 11 september 2010

eerste quiltcafe na de vakantie

Het eerste vrijdagse quiltcafe van het seizoen is al weer achter de rug. We maakten een van een reeks poppenquiltjes. We doen dat een keer paar maand, steeds de eerste vrijdag van de maand. De volgende is op vrijdag 1 oktober.
De belangstelling was overweldigend. Ik had gedacht dat veel dames naar de quilt tentoonstelling zouden gaan. Iedere keer moesten we weer stoelen uit alle hoeken en gaten van het huis ophalen, zodat iedereen uiteindelijk toch een plaatsje had gevonden. Veel dames hadden hard gewerkt in de vakantie en brachten hun werk mee om aan elkaar te laten zien. Ik vind het zo jammer dat ik geen foto's heb gemaakt, want Hermien Dave had twee prachtige quilts afgemaakt, maar in alle drukte kon ik mijn fototoestel niet snel vinden. Misschien brengt ze haar quilts wel nog eens mee, want ze had zo een mooi patroon in haar werk gequilt. Waar ik wel foto's van heb is van de koekjes bij de koffie. Ze vielen nogal in de smaak en een aantal dames wilden het recept wel hebben. Belofte maakt schuld
Het oorspronkelijke recept is uit het kookboek "Feast. Food that celebrates life." van Nigella Lawson. De eerste keer volg ik een recept zoals staat aangegeven, 50 gr boter, 50 gr Mars en 75 gr Cornflakes. In de loop van de tijd heb ik de hoeveelheid Mars steeds meer verhoogd, zodat de boter smaak wat subtieler wordt.
Neem een pan met een brede bodem. Snijd de Marsjes in stukjes en laat ze samen met de boter op een laag vuur smelten. Blijf roeren met een spatel. Zorg dat de boter niet gaat bruisen.
Als alles goed gemengd is, pan van het vuur nemen en handje voor handje de flakes erdoor mengen.
Tot slot de papieren bakjes vullen. Het recept maak ik graag met mijn kleindochters.
Naast quilten vind ik koken ook leuk. Ik heb een paar favoriete kookboeken. Een daarvan is "Menu Grand Cafe" van Carola Thomas. Dit boek heb ik zo vaak opengeslagen dat het helemaal uit elkaar ligt. Vrijdagmiddag vond ik in een kringloopwinkel een zo goed als nieuw exemplaar. Mijn dag was helemaal goed.