zaterdag 25 september 2010

winterquiltje

Ik heb altijd veel moeite met het afmaken van een quilt. Je weet in grote lijnen hoe hij wordt en dan begint het te kriebelen om iets nieuws te beginnen.
Voor het vrijdagmorgenprogramma van het quiltcafe moet ik gelukkig wat data invullen. Dus ik mocht van mezelf een nieuw quiltje starten. Deze keer geen kerstquiltje, maar een winterquiltje.
De ondergrond is klaar; hierop komen applicaties met heat and bond (vliesofix) van een winters tafereeltje. Zodra de applicaties erop zitten laat ik alles weer zien. De data voor dit quiltje worden 8 oktober en 22 oktober.

woensdag 22 september 2010

herdenking

Soms komt er iets op je pad dat er voor zorgt dat je weer even weet hoe belangrijk vrijheid is.
Zondagmiddag is Roos met haar schoolgenootjes naar de herdenkingsbijeenkomst geweest in Oosterbeek. De kinderen waren uitgenodigd om bloemen op de oorlogsgraven te leggen. Het was een indrukwekkende plechtigheid, vooral ook doordat er nog enkele oudstrijders aanwezig waren. Er was ook een groep Poolse kinderen uit Krakow met begeleiders die kransen legden en lichtjes plaatsten op de graven van hun gesneuvelde landgenoten.Vanmorgen, voordat de winkel openging dronken wij koffie in de tuin. Onvoorstelbaar op 22 september; het was een echt zwitserleven gevoel, vrijheid, mooi weer, koffie met sigaar, wat wil een mens nog meer.

dinsdag 21 september 2010

Berta bracht vrijdagmorgen een quilt mee naar het quiltcafe, die zij voor een goede kennis heeft gemaakt. Berta maakt al haar quilts met de hand. De kleuren van deze log cabin maken je helemaal vrolijk.
Dit weekend heb ik verder gewerkt aan de replicaquilt. Er zijn nu vier stroken aan elkaar gezet en ook machinaal gequilt.
Ik ben ook begonnen aan een winterquiltje. De ondergrond zit in elkaar en hierop komen applicaties. Dit quiltje is gepland in het quiltcafe op vrijdagmorgen 8 oktober en 22 oktober.