zaterdag 9 oktober 2010

logeren

Er is maar een ding leuker dan quilten en dat is het bezoek van de kleinkinderen.
Deze week logeert Willem bij ons. Zijn ouders vinden het goed dat hij elke maand een weekje bij ons is.
Vanmorgen heeft hij tussen de dames zijn tijd doorgebracht.
Via zijn "Kabouter Plop" muts had hij direct aanspraak en mocht hij op schoot komen zitten. Helemaal goed.
Morgen gaat hij naar huis en dan komen de kleindochters een weekend hier. De Teletubbies worden dan ingeruild voor Pippi. Het zal maandag stil zijn. Ik denk dat ik mij dan maar weer op mijn patchwork stort.
Alweer een poppenquiltje klaar.
Sinds ik deze maat quiltjes maak, vind ik het steeds leuker worden. Poppenbedden en poppenwiegjes genoeg in huis om aan te kleden.
Aanstaande vrijdag 15 oktober gaan we door aan de replicaquilt. Maandag maak ik een foto zonder bakpapier. Tot zo ver ben ik blij met deze quilt.

maandag 4 oktober 2010

buiten en binnen

Vanmorgen hebben we nog even genoten van dit uitzicht in de tuin. We hebben nog steeds een oerwoud van springbalsemien.
Daarna moest ik toch echt aan het werk. Ik wil even laten zien wat mijn voornaamste attributen zijn bij het machinaal quilten. Bakpapier en wegwerp handschoenen.
Ik teken eerst op normaal papier een figuur; dan vouw ik het bakpapier in veel laagjes. Hier bovenop niet ik het papier, vervolgens plaats ik een naald 90 (zet de steek op 100)in de machine en verwijder het garen.Dan naai ik over de tekening heen en zo perforeer ik het bakpapier. Dan worden de papiertje op de stof gespeld en quilt ik erover heen. Doordat het papier al geperforeerd is, kun je het makkelijk wegscheuren.
Ik hoop dat U iets aan deze uitleg hebt.