donderdag 25 november 2010

kookboek


Woensdagavond waren wij uitgenodigd bij de presentatie van het kookboek van Saskia Schepers. (Kijk voor haar boek, recepten, tips en kookvideo's op www.cookerathome.nl)
De ontvangst was in de prachtige verbouwde schaapskooi in Ellecom (www.agahuis.nl). We werden verwend met heerlijke hapjes, vervaardigd uit het kookboek van Saskia, een echte aanrader.Genoeg over koken.

Het poppen/wandquiltje voor december is klaar. Ik laat hier even een foto zien van het beste gereedschap dat ik de laatste jaren gebruikt heb: de cornertrimmer.De cornertrimmer maakt dat mijn driehoekjes veel netter worden. Dit maandquiltje heeft ook weer veel driehoekjes, maar zonder de puntjes is het naaien veel makkelijker. Deze keer heb ik vrolijke kleurtjes gebruikt. Het quiltje kan ook groter als een quiltje voor een ledikantje.Als een quiltje of een blok van een grote quilt klaar is, speld ik het altijd vast op een stuk zachtboard, waarop ik de maat inclusief de naad heb getekend. Met de spelden prik ik de zoompjes naar de juiste kant. Het ijzer op stand wol en na het strijken opgespeld laten tot het goed afgekoeld is, anders gaan de naadjes weer alle kanten uit.
Zo meteen beginnen we nog aan het klaarzetten van de spullen voor morgenochtend.
Ik ga het tweede blok, de kerstman, uitleggen.
Mijn eigen quiltje bestaat uit 9 bomen en 2 kerstmannen. Iedereen kan hem zo lang maken als nodig is.