woensdag 9 maart 2011

praatje over oude quilt

Vrijdagmorgen gaat Wil weer een verhaaltje vertellen over een oude quilt. Hij heeft er echt zin in. Het is een quilt uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Die periode werd in Amerika de "grote depressie" genoemd. Zoals ook nu nog in alle Engels-sprekende landen quilts gemaakt worden over een actueel thema, waar veel mensen door geroerd zijn, werden toen ook quilts gemaakt die een verhaal vertelden over de situatie waarin de maaksters zich bevonden. Deze quilt lijkt wel op een stripverhaal.
Wat is het toch wonderlijk dat we tegenwoordig de hele wereld in huis kunnen halen via internet. Een paar jaar geleden had het eindeloos geduurd, voordat je zoveel informatie in betrekkelijk korte tijd bij elkaar kon vinden.
Wil begint meestal in een van de vele boeken over antieke quilts, die ik heb. Hij zoekt naar een quilt die niet zo maar mooi is, maar vooral naar een quilt die een verhaal vertelt. Met de gegevens uit het boek zoekt hij verder het internet af en zo kun je vaak toch nog meer achtergrond informatie verzamelen.
Als je er zin in hebt te luisteren, ben je van harte welkom in het quiltcafé van vrijdag a.s.
Vorig jaar hebben we de Dresden Plate behandeld en de dames die voor een grote quilt hebben gekozen, naderen nu het einde van hun werk. Deze quilt van Mevrouw Hartong van Ark heeft veel mooi quiltwerk en een heel aparte border met een deel van het patchwork patroon. Als de quilt helemaal af is, mag ik hem nog eens zien en dan probeer ik het quiltwerk goed op de foto te zetten.

6 opmerkingen:

carine zei

Wat een prachtstuk is dat!!! Mooi , gefeliciteerd! Ik wens je nog een leuke en fijne dag toe , maar dat zal niet moeilijk zijn met zo'n mooi werk ! Groetjes uit Brugge Carine

Liesbeth Wessels zei

Is dat quiltcafe bij jouw in de winkel ? Lochem is voor mij aan te rijden. groeten van liesbeth

Antje zei

Ik mis die verhalen van Wil. Mag ik binnenkort weer eens langskomen, nu dan voor een serieuze poging om het quilten op te pakken?

Anoniem zei

Voor Carine:
bedankt voor het compliment. Dat doet altijd goed.
Rietje

Anoniem zei

Voor Liesbeth:
de quiltcafé's zijn altijd op hetzelfde adres als de winkel. Als je nog meer details wilt weten, stuur dan even een mailtje. Bedankt voor je reactie,
Rietje

Anoniem zei

Voor Antje:
ja natuurlijk. Je bent van harte welkom.
Rietje