vrijdag 19 augustus 2011

Gisteren zijn we met onze vrienden Wubbo en Eveline gaan schatgraven.
Dat is ook weer een traditie die we al langer koesteren. We hebben allemaal al lang de leeftijd bereikt dat verjaardagen niet meer om cadeautjes draaien, maar veel meer om te bedenken hoe lang we nu al weer met elkaar bevriend zijn. Dat wil niet zeggen dat we het niet met elkaar vieren.
Vier keer per jaar bedenken we verrassingstochtjes voor elkaar. Meestal weet het feestvarken zelf niet waar we heen gaan, maar deze keer wisten we globaal welk plan er was gesmeed i.v.m. de honden die meegingen.
We moesten om 9.30 uur aantreden in Hellendoorn, waar Eveline klaarstond met een grote picknickmand, gevuld met heerlijke gerechten voor de lunch. Wubbo had op verzoek van Wil (de jarige) een tocht langs Kringloopwinkels in Salland uitgestippeld.
Niet omdat Wil de zolder zo leeg vindt, maar omdat hij nooit boeken genoeg heeft.
Via een toeristische route met een ingelaste wandeling voor Jan en Jaap hebben we drie Kringloopwinkels bezocht en ruim geoogst. Ik heb me erg ingehouden en maar twee kookboeken gekocht.
Om de dag ouderwets gezellig af te sluiten werden we getracteerd op pannekoeken. Nu is de beurt aan ons, want Wubbo is de volgende jarige.
Op een quiltersblog hoor je toch ook iets te laten zien van het werk waar je mee bezig bent.
Vandaag heb ik een foto gemaakt van de volgende rand van de medaillon quilt. In werkelijkeid is de kleur van de quilt niet zo fel, vooral het blauw is wat matter. Ik denk dat het volgende randje weer smal wordt om een ritme van de bruin/blauwe driehoekjes te krijgen. Volgens mij geeft dat rust in de quilt.
Welke rand ik daarna maak, weet ik nog niet. Ik maak nooit een plan voor een quilt, ik zoek alleen in grote lijnen de kleuren bij elkaar. Daarna begin ik, dus voor mij is het ook een mystery-quilt.

P.S. Alle dames die strookjes voor de tasjes besteld hebben, bedankt voor Uw bestelling. De pakjes zijn onderweg.

1 opmerking:

Berna zei

Wat een prachtige quilt wordt dit Rietje. Wat doe lichtblauw het toch vaak goed in een quilt terwijl je er eigenlijk niet direct aan denkt. Ik tenminste niet.
En kringloopwinkels zijn leuk! Hoewel dat ook per plaats verschilt. Hier vind je alleen maar rommel maar kom je in plaatsen waar mensen hun hele leven zijn blijven "hangen" dan vind je vaak hele mooie spullen voor weinig geld.Afgelopen zomer in Frankrijk heb ik helemaal mijn hart opgehaald. Wil er zo weer naartoe.
Zonnig weekend. Geniet er lekker van.