dinsdag 16 augustus 2011

Rommel Ruimen

Na een periode van drukte in mijn hoofd en in mijn huis heb ik de onrust gelijk weggegooid met de laatste spullen van de zolder (wij zeggen spullen, de kinderen zeggen rommel). De oud-ijzerman was er blij mee en wij ook.
Het wordt tijd om weer wat routine te brengen in het blog.


De kleindochters, Roos en Merel, logeerden bij ons en ze hebben de leeftijd om te vragen "vertel nog eens van vroeger". Hoe oud was je toen je trouwde Oma en had je dan ook een trouwjapon? Mogen we die dan even zien?
Ik ben bewaarderig en dus kon ik hem direct te voorschijn halen. Maar dan moet er ook gepast worden. Ze vinden hem prachtig en gaan hem allebei later aantrekken als ze gaan trouwen. Vooral de sleep vinden ze "cool".

Ik houd van tradities en ik maak ze ook graag. Aan het eind van de schoolvakantie logeren Roos en Merel altijd een paar dagen bij ons. We gaan dan ook op stap om nieuwe kleren uit te zoeken voor het nieuwe schooljaar en die hoeven dan niet nuttig (of practisch) te zijn (daar zijn ouders voor!).
Onze favorite winkel is Zara, omdat we dan alles bij elkaar hebben, schoenen, jassen, blousjes en broeken of rokken.
Helaas was er in Apeldoorn voor Merel geen blouse en voor Roos waren de schoenen een twijfelgeval. Ze had hele "mooie" in Deventer gezien. Dus Opa en Oma en kinderen terug naar Deventer. Maat uitverkocht!
Terug naar Lochem. Maar niet getreurd. Opa had een prachtig plan voor de volgende dag, maar eerst moesten ze naar bed en de volgende dag zouden ze het plan horen.
Internet is een zegen en we vonden alle Zara's van Nederland. We kozen voor Utrecht en om het plezier te vergroten een nachtje in een hotel "met zwembad".
Bij de logeerspullen was geen bikini of badpak. Niet getreurd, dat konden we onderweg nog kopen. Maar dat is in het naseizoen niet zo makkelijk. In Utrecht aangekomen eerst "even" naar de Hema voor een bikini, maar de dames hebben smaak, de ene te rose, de andere te bloemerig en dat terwijl we al blij waren dat er nog bikini's te koop waren.
Gelukkig was Zara naast de Hema en je gelooft het niet: Geen kinderafdeling!
Maar alles is toch nog goed gekomen, want C&A had een blouse en van Haren had mooie laarsjes.
Terug naar het hotel om te zwemmen en dineren wilden de dames bij McDonalds.
De volgende morgen was het weer feest. Bij het ontbijtbuffet hebben ze eerst goed gekeken wat er allemaal te kiezen was. Het zijn gezellige kletskousen, dus het ontbijt duurt dan ook lang. Voordat we het hotel verlieten, wilden ze nog even met Opa zwemmen en dan gaan we richting Arnhem. Ze mochten nog zeggen wat ze leuk vonden om het logeerpartijtje mee af te sluiten. Unaniem werd besloten tot een bezoek aan Action, waar ze allebei nog iets mochten uitzoeken. Ook dat duurde lang want er moest gewikt en gewogen worden. En dan is het tijd om thuis gebracht te worden. De kinderen hebben we ingeruild voor de honden. Nog een dikke zoen en deze traditie is ook weer in stand gehouden.

Na het maken van twee reproductie quilts heb ik zin in een eigen ontwerp. Op het programma staat hij vermeld als "randje erbij". In september gaan we hier mee verder, maar U kunt ook nog instappen, als U daar zin in heeeft. Iedere maand een nieuw randje.
Het voordeel van een medaillon quilt is dat U kunt stoppen na iedere rand.
Zo, de kop is er weer af en nu volhouden.

2 opmerkingen:

Berna zei

Rietje wat een gezellig verhaal en wat een idee om zo'n leuke traditie te maken. Iets om te onthouden voor als mijn kleindochters wat groter zijn.
Heerlijk dat je er weer bent en opgeruimd de winter in kunt.
Nog even door de badkamerverbouwing heen en dan is echt alles aan kant.
V.w.b. de quilt "randje erbij": heel leuk maar daarvoor woon ik net te ver weg. Maar ik ben nog altijd van plan om een keer naar je toe te rijden om eens kennis te maken maar daarvoor neem ik dan wel contact op.
Tot gauw weerziens op je blog!

merian zei

Hoi rietje,

leuk weer iets van je te lezen.
ik volgde je blog al iets langer.
het ligt in de planning om een keer langs te komen en dat zal ook wel gebeuren maar dan neem ik contact met je op.

gr. uit Tilburg
Merian