donderdag 15 september 2011

Alweer een week voorbij. Vorige week, op het vrijdagse quiltcafé, heeft Berta haar Shelburne quiltje meegebracht. Het is altijd weer verrassend hoeveel quilts van elkaar verschillen, hoewel ze van dezelfde basis uitgaan. De volgende foto heeft Wil van mijn Shelburne quiltje in een zonnige tuin gemaakt.


Ik zit nog steeds opgesloten in de keuken en omdat een mens niet de hele dag kan quilten, ben ik vanmorgen vroeg direct naar de slager geweest. 'sWinters vind ik draadjesvlees heel lekker, met boontjes of rode kool met appeltjes. Ik maak altijd een behoorlijke hoeveelheid, want ik weet nooit of we in het weekend aanloop krijgen. (Een mens moet toch altijd iets op voorraad hebben!)
Voor wie het eens wil maken:
Oven op honderd graden C aanzetten
3 grote uien grof hakken
1500 gr riblappen in blokjes snijden
0,50 liter bouillon maken van een blokje
0,50 liter droge rode wijn mee verwarmen
peper, boter, tijm, laurierblaadjes
Verwarm de braadpan.
Smelt spekjes uit in de koekenpan, schep ze eruit en houd ze apart.
Smelt boter in de voorverwarmde braadpan, fruit op laag vuur de uien tot ze glazig zijn, haal ze eruit en leg ze bij de spekjes.
Smelt opnieuw boter in de braadpan en bak op hoog vuur het vlees, dat met peper is bestrooid, bruin.(Ik gebruik geen extra zout, omdat spekjes en bouillon al zout zijn.)
Strooi gezeefde bloem over het het vlees, roer erdoor.
Verwarmde bouillon en wijn erover gieten tot het vlees onder staat.
Spek en uien, tijm en laurierblaadjes erbij doen en aan de kook brengen.
De pan met deksel erop minstens drie uur in de oven op 100 graden C. zetten.
Champignons vlak voor het opdienen even bakken en dan erdoor roeren.

Terwijl het vlees in de oven stond, heb ik nog drie taarten voor de verrassingsochtend gebakken. Het recept voor de taart staat onder het label "recepten" op 25 februari 2010. Een klein verschil is dat ik op de taart bodem eerst verwarmde abrikozenjam heb gesmeerd. Ik hoor morgen op de verrassingsochtend wel of dat goed smaakt.

9 opmerkingen:

Berna zei

Dat lijkt me een heerlijk recept van draadjesvlees. Goed idee om dat weer eens te maken. Jouw quilt in het zonnetje is een plaatje maar de variant mag er ook zijn!
Je tip om de blokken van mijn cw-quilt op de punt te zetten, gaat lastig denk ik want de blokken zijn niet allemaal even groot. Maar ik vermaak me wel met Beppie en de SBS. Goed weekend en ik hoop dat je snel uit je keuken verlost wordt. Liefs Berna

Mupminoes zei

Mmmm, je recept klinkt heerlijk, ga ik ook maken in onze AGA.
Enne, het is geen Bertha, maar Bettina die de quilt laat zien.
Fijn weekend

Rietje van Slagmaat zei

Voor Mupminoes, ik weet dat Bettina bij de foto staat, maar de quilt is van Berta, bij Bettina is haar quilt nog werk in uitvoering. Ze heeft haar blokjes volgens mij in een schattig doosje, dat ze overal mee naar toe kan nemen. Ik hoop dat wij tezijner tijd ook een foto van haar quilt mogen maken.
Leuk dat je reageert en een zonnig weekend, Rietje

Rietje van Slagmaat zei

Voor Berna, klik even op replica quilt en dan zie je dat de blokken ook niet evengroot zijn. Als we elkaar een keer zien, kan ik je makkelijk uitleggen hoe je dat uitrekend. Geen verplichting hoor ,Rietje

Inge zei

Via via ben ik op jouw site terecht gekomen. Wat ziet dit logje er lekker uit! Ik heb meteen even je andere recepten bekeken, jeetje wat klinken die allemaal heerlijk. De speculaastaart ga ik als eerste proberen. En al dat lekkers leidde me helemaal af van de mooie quilts, die hier ook nog te zien zijn. Ik ben maar volger geworden en kom zeker vaker langs!

Groetjes,
Inge

Rietje van Slagmaat zei

voor Inge, wat leuk dat je ook de speculaastaart gaat proberen. Hier helpen de kleinkinderen altijd de speculaasjes te breken, de taart smaakt dan natuurlijk nog beter.
Inge heb je ook een blog, dan zal ik je graag volgen. Rietje

Hennie zei

Heerlijk Rietje dat klint bijde erg lekker ! ! !
Fijn weekend Hennie.

Anoniem zei

Hallo Rietje, ik ben eigelijk een stille volger van jou heerlijke blog.Ik ben jou gaan volgen sinds ik met mijn dochter in jou prachtige winkel geweest bent.
Nu lees ik zoveel lekkere recpten maar ik heb geen aga .
Kan ik jou recpten ook voor een gewonen oven gebruiken of moet dan tid en tempratuur aan gepast worden.
Groetjes Meriam

Miranda zei

Hallo Rietje, wilde eigenlijk dit receptje van je eens proberen maar de hoeveelheid spekjes en welke soort staat er niet bij vermeld...Groetjes van Miranda