woensdag 12 oktober 2011

kerst in het quiltcafé

Vandaag bracht Marianne haar quilt mee om een afwerkbies uit te zoeken. Langzamerhand zijn er steeds meer dames die hun civil war / replica quilt afhebben. Er is er niet één die niet mooi is. Omdat iedereen met haar eigen restjes, aangevuld met bijpassende nieuwe stofjes heeft gewerkt, zijn ze allemaal bijzonder mooi en hebben ze iets eigens van de maakster in zich.

Marianne heeft ook een mooie achterkant aan haar quilt.

De bedevaartgangers uit de Elzas waren weer bijna kompleet aanwezig en zo te zien vonden ze het weer heel gezellig. Hun enthousiaste verhalen maken dat ik graag ook eens zou gaan. Wie weet gebeurt dat nog eens.

Remmie is al een poosje vaste gast op vrijdagmorgen en ze bracht twee nieuwe quiltsters mee.

Wil Schneider heeft bijna heel haar leven in Zuid Afrika gewoond. Haar herinneringen aan haar leven daar zijn verwerkt in deze fraaie quilt.

En nu voor de dames die nieuwsgierig zijn naar wat wij toch op die ochtenden doen, die als "Kerst" op het programma staan. Op deze ochtenden is er steeds een ander eenvoudig patroontje om te appliceren en te borduren (knippen en plakken!). Met de kerstlapjes kun je doen wat je wilt. Ik denk dat ze leuk zijn, met een randje erom, als een slinger aan de schouw of met het lapje als middelpunt van een sterretje als quilltje.
Vrijdagmorgen is het boompje met vogeltje aan de beurt.

9 opmerkingen:

Miranda zei

Wat een heerlijk plekje is dat quiltcafe! En die kerstblokjes zijn schatjes Rietje...

Berna zei

Opnieuw ziet het er gezellig uit. Mijn vriendin Janny heeft van de week met Wil gebeld voor de data en we komen! Nl op vrijdag 4 november a.s. Eindelijk. We werken dan wel niet aan de "Randje erbij quilt" maar willen hem wel graag zien. Hangt jouw Salgarollo-ster in de winkel? Mijn vriendin heeft daar onlangs stof voor gekocht en is ook erg benieuwd naar jouw exemplaar. Tot gauw dus.
Liefs
Berna

Bizzy Martine zei

Wat een mooie quilt van Marianne. Ook leuk dat ze er een mooie achterkant voor gebruikt heeft.
Groetjes,
Martine

rietje van slagmaat zei

Voor Miranda, we hebben veel plezier in het maken van de blokjes. Prima tussendoortjes. Leuk dat je reageert op de verhaaltjes. Rietje

rietje van slagmaat zei

Voor Berna, Wat leuk dat je samen met je vriendin ons komt bezoeken. De quilt van Kristel is wel genaaid, maar nog niet doorgepit. Ik kan hem wel laten zien in de staat waarin hij nu verkeert. Tot ziens, Rietje

rietje van slagmaat zei

Voor Martine, Ik ben altijd een beetje plaatsvervangend trots als iemand met een quilt komt , die ik van begin tot eind mag zien en samen met de maakster mag bespreken.Bedankt voor je aardige reactie, Rietje

christine zei

hallo,
ik lees uw blog nog niet zo lang

maar ik ben steeds verrast door de prachtige quilts die u laat zien. zo ook weer deze van Marianne wat een prachtige quilt hier kan ze echt trots op zijn en dan de achterkant . echt geweldig

christine A

Willeke zei

Wat laat je weer veel moois zien, en wat ziet het er gezellig uit!

Anita - Vlijtige Handjes zei

Rietje wat een leuk blog. Ik ben via Berna en de spruitenquiche op je blog belandt. Hoe raar kan het gaan. Tijdens het lezen kom ik de vogelhuisjes tegen. Laat ik deze nou ook gemaakt hebben. Uit de Knipmode zelf een patroon gemaakt omdat hij al zo oud was en aangepast met kantjes en kralen. Leuk om hem hier ook te zien.
Groetjes Anita