donderdag 27 oktober 2011

Roos vertelt over haar verjaardag

Zaterdag ben ik tien jaar geworden. Ik verheugde me er al een heel jaar op om mijn feestje te vieren bij opa en oma. Zo ging ik met negen meisjes daar slapen. Het was een superfeestje.
Bij deze foto sta ik op het bordes voor de deur bij het huis van mijn opa en oma met 7 kinderen. De anderen zijn met een andere auto gebracht. De vlag hing feestelijk uit.

Nadat ik de cadeautjes had uitgepakt en taart met 3 kleuren ranja had gegeten en gedronken, gingen wij ons toetje maken: kakelbonte drilpudding met gummibeertjes. Het was heel lekker. Het zag er heel grappig uit met zwevende gummibeertjes.

Nadat we onze toetjes hadden gemaakt, gingen we een soort houten schijfje beschilderen tot kabouter of paddestoel, met een touwtje erdoorheen, dat je op kon hangen in de kerstboom.
Maar natuurlijk moesten we ook een schort hebben, zodat onze verjaardagskleren niet vies werden, dus gingen we vuilniszakken verknippen tot schorten.
Het moest snel droog zijn, want je moest meerdere kleuren over elkaar doen, dus we hadden twee fohnen. Aan het eind, toen alles droog was, gingen we een boodschap achterop zetten: Roos feestje 22-10-2011.

Toen we klaar waren met ons toetje, hebben we onze eigen maaltijd gemaakt: een worstje met bladerdeeg eromheen en kaasstengels.

Het was heerlijk, die worstjes met bladerdeeg en kaasstengels. Natuurlijk konden we weer kiezen uit 3 kleuren ranja. Daarna hebben we ook nog heerlijke frietjes van opa gegeten. Toen we klaar waren met eten, kregen we onze zelfgemaakte kakelbonte drilpudding.

Toen het een beetje donker werd, gingen we naar de voorkant van het huis en kregen we een lampion. We gingen het bos in. Het was heel erg leuk.

Toen we weer thuis kwamen stonden de vuurkorven al klaar. Oma had een grote soeppan met chocolademelk en opa ging rond met koekjes en slagroom.

Pappa had als verressing nog tasjes gekocht met spulletjes(spiegeltjes, pennetjes,boekjes,flesjes nagellak, lippenstift, snoepjes). Toen hebben we elkaars nagels gelakt.

We hebben eerst nog gediscot en toen gingen we in bed liggen en we hebben twee films gekeken tot heel laat. Toen gingen we slapen.

Toen we wakker werden, kregen we een heerlijk ontbijt buffet.

En we hadden allemaal aardbeien met slagroom.

We gingen samen met Jan en Jaap nog een frisse neus halen en opa heeft nog een groepsfoto gemaakt. Daarna gingen we langzaam naar huis.


Ik logeer nog steeds hier en ben vandaag 3 taarten aan het bakken voor de vrijdagochtend dames. We hebben de ballonnen nog laten hangen.

Ik hoop dat U het een leuk verhaal vindt. Liefs van Roos.

9 opmerkingen:

Martine zei

Er was vroeger in de BOBO een verhaal over Super Oma.
Daar hoor je zeker bij.

Berna zei

Lieve Roos, alsnog van harte gefeliciteerd met je eerste 10-er verjaardag! Wat bof jij met een opa en oma die zo'n leuk feest voor je organiseren!
Ik ben ook oma van 2 meisjes (3 en 4) en ik kijk echt jaloers naar de energie van jouw oma. Toch hoop ik ooit nog eens zo'n leuk feestje voor die meisjes te kunnen organiseren.
Je hebt opa en oma toch wel flink geknuffeld he?
Geniet nog maar lekker bij ze.
Liefs van oma Berna ;)

Mima zei

Ooh, alsnog gefeliciteerd, lieve Roos! Wat een droomfeest was dat, zeg, daar zul je als je wat ouder bent ook nog vaak aan terugdenken. Groetjes van TanteNans.

Willeke zei

Hallo Roos, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
Bedankt voor jouw leuke verslag van het verjaardagsfeest. Wat een leuk feest heb jij gehad zeg!
Vonden de vrijdagochtend dames je taarten lekker?
Groetjes van Willeke

sylvia zei

Roos, ik vind het een superleuk verhaal en jij hebt het vet getroffen met zo'n oma en opa!!!
groetjes van Sylvia (ook een oma die graag met haar kleinkinderen wat onderneemt.......;;))

Anita - Vlijtige Handjes zei

Nog gefeliciteerd met je 10e verjaardag Joepie!! Ik vond het een heel leuk verhaal en zou graag als vlieg op je feestje zijn geweest.
Groetjes Anita

rietje van slagmaat zei

Lieve dames, Namens Roos hartelijk bedankt voor de lieve reacties. Ze vond het heel gewichtig een verhaaltje op oma's blog te schrijven, maar ze kan niet zelf reageren want ze is weer thuis. Rietje

Carolien zei

Wat geweldig Roos, zo'n superfeest! En wat een lieve opa en oma om jullie zo te verwennen!
En natuurlijk nog van harte gefeliciteerd allemaal.

Groetjes, Carolien

Annelein zei

Roos, ik vind het een heel er mooi verhaal. Wat hebben jullie veel leuke dingen gedaan.

Dat was een echt heel bijzondere verjaardag. En wat een lieve opa en oma heb jij zeg.

Natuurlijk nog gefeliciflapstaart... uh... gefeliciteerd met je verjaardag en een heel fijn nieuw levensjaar toegewenst.

Lieve groeten,
Willeke (ik kom wel eens op een vrijdagochtend bij je oma)