donderdag 10 maart 2011

Little Quilts of Love

Vandaag ben ik druk bezig geweest met het voorbereiden van pakketjes. Morgenmiddag komen een flink aantal dames vrijwillig helpen met het maken van "little quilts of love" voor het ziekenhuis in Deventer.
Aly Woestenenk had een telefoontje van het ziekenhuis gekregen dat de voorraad quiltjes wat mager was en of wij er nog wat wilden maken. Op de vorige bijeenkomst van de Bond van Plattelandsvrouwen heeft Aly flink reclame gemaakt voor dit goede doel en ze heeft heel wat dames kunnen noteren.
Als U iets meer wilt lezen over "little quilts of love" is hier de website:
www.lqol.nl

woensdag 9 maart 2011

praatje over oude quilt

Vrijdagmorgen gaat Wil weer een verhaaltje vertellen over een oude quilt. Hij heeft er echt zin in. Het is een quilt uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Die periode werd in Amerika de "grote depressie" genoemd. Zoals ook nu nog in alle Engels-sprekende landen quilts gemaakt worden over een actueel thema, waar veel mensen door geroerd zijn, werden toen ook quilts gemaakt die een verhaal vertelden over de situatie waarin de maaksters zich bevonden. Deze quilt lijkt wel op een stripverhaal.
Wat is het toch wonderlijk dat we tegenwoordig de hele wereld in huis kunnen halen via internet. Een paar jaar geleden had het eindeloos geduurd, voordat je zoveel informatie in betrekkelijk korte tijd bij elkaar kon vinden.
Wil begint meestal in een van de vele boeken over antieke quilts, die ik heb. Hij zoekt naar een quilt die niet zo maar mooi is, maar vooral naar een quilt die een verhaal vertelt. Met de gegevens uit het boek zoekt hij verder het internet af en zo kun je vaak toch nog meer achtergrond informatie verzamelen.
Als je er zin in hebt te luisteren, ben je van harte welkom in het quiltcafé van vrijdag a.s.
Vorig jaar hebben we de Dresden Plate behandeld en de dames die voor een grote quilt hebben gekozen, naderen nu het einde van hun werk. Deze quilt van Mevrouw Hartong van Ark heeft veel mooi quiltwerk en een heel aparte border met een deel van het patchwork patroon. Als de quilt helemaal af is, mag ik hem nog eens zien en dan probeer ik het quiltwerk goed op de foto te zetten.

maandag 7 maart 2011

Het einde van het naai- en applicatiewerk is in zicht. Eigenlijk vind ik het jammer, want je zag het quiltje met sprongen vorderen en dat is ook wel eens prettig.
De achterkant heb ik uitgezocht, een mooie bloem op ecru ondergrond. Het vervelendste werk vind ik het inrijgen van de quilt. Als dat achter de rug is, wordt het weer leuk. Dit quiltje ga ik met de hand quilten, voorlopig eerst de blokken. Voor de rand zie ik nog wel.
Ik heb zoveel stofjes over van de Replica Quilt, dat ik het Shelburne quiltje en het poppenquiltje van afgelopen vrijdag ervan heb kunnen maken en nog heb ik over.
Omdat ik naast het quilten ook graag aan iets nieuws wil beginnen, heb ik in mijn voorraad boeken en CD's gezocht naar een nieuw project. Een paar jaar geleden heb ik een CD gekocht met patronen van Sue Spargo en daar heb ik nog nooit iets uit gemaakt. In die tijd werkte ze gewoon met stofjes en dat vind ik leuker dan de wollen stoffen die nu veel gebruikt worden. Ik ga voorlopig mijn vrije tijd verdoen met het zoeken naar een leuke quilt.