donderdag 31 maart 2011

weer aan het werk

Bij thuiskomst uit Blankenberge lag er een verrassing op mij te wachten. Merel van zes jaar was met haar opa de nieuwe auto gaan ophalen en had onderweg om de tijd te doden een brief voor mij geschreven. Ik zal hem goed bewaren, want dit is de eerste brief die ze heeft geschreven. Ik ben reuze trots op haar. Ze is nog maar in groep 3 en dan al zo'n lange brief.
De brief ging vergezeld van een tekening van de auto. Die tekening is ook al zo mooi. Ze heeft goed gekeken, drie rijen stoelen met hoofdsteunen, een lange neus en een rechte achterkant, zonder twijfel een blauwe Espace. De zon schijnt,maar opa rijdt aan de verkeerde kant van de weg. Dat geeft te denken, zou hij vaak ingehaald hebben?
Na zo'n week met zestig quilters heb je eigenlijk een korte vakantie nodig om uit te rusten, maar dat zit er niet in. Dinsdag en woensdag was het "business as usual".
Vandaag heb ik mijn hart kunnen ophalen aan iets wat ik graag doe. Ik heb veel gekookt en gebakken en daarna ingevroren in kleine porties, zodat de vriezer weer goed gevuld is.
In deze pie zitten eieren verscholen in braadworst. Vorige week, in Belgie, hebben we heerlijk gegeten, veel over eten gepraat en recepten uitgewisseld. Ik heb beloofd het recept met braadworst en eieren op het blog te zetten.
Oven verwarmen op 220 C. Ontdooi bladerdeeg en bekleed een springvorm. (Ik houd niet van invetten en bekleed de vorm met papier).
500 gram braadworst uit zijn velletje halen en even met een paar plakken bacon uitbakken om het overtollige vet eraf te gieten. Laat afkoelen. Stort het vlees in de vorm en strooi tijm erover (de braadworst is al gekruid door de slager)en eventueel wat extra zwarte peper.
Maak vier kuiltjes in het vlees en breek in ieder kuiltje een ei. Strooi daar wat verse peterselie over.
Maak met bladerdeeg een deksel en plak die vast met water.
Bak 15 minuten op 220 C en nog eens 15 minuten op 160 C.
Af laten koelen
Tot slot nog even een foto van een eenvoudig poppenquiltje