donderdag 1 september 2011

Omdat er nog steeds bouwvakkers in huis zijn, is het nutteloos om een onberispelijk huis te willen hebben. Om niet moedeloos van de rommel te worden, kom ik de keuken niet meer uit, zodat ik het niet zie. Dat heeft zo zijn voordelen. Ik kan nu rustig verder werken aan de ster van Kristel Salgarallo. Het vordert gestaag.

Toen ik 4 hoeken klaar had, legde ik ze aan elkaar en samen vormden ze ook een mooi blok, maar ze gaan toch in de hoeken van de ster.

Dit zijn de laatste steekjes aan de achtste hoek. Hierna kan ik met het inzetten beginnen. Tot zover gaat alles voorspoedig. (ik klop het af).

zondag 28 augustus 2011

Verrassingsochtend

Deze week was het echt patchwork weer.
Zo langzamerhand moet ik echt doorpakken met het klaarmaken van het programma van het volgende seizoen. Dat is niet alleen data prikken, maar vooral vooruit werken voor het programma.
Het eerste dat is afgemaakt is het werkje voor de verrassingsochtend. Daar kan ik natuurlijk niets van laten zien. De datum is geprikt op vrijdagochtend 16 september en voor informatie even een e-mailtje naar "rietjevanslagmaat@zonnet.nl".

Een paar weken geleden ontmoette ik Kristel Salgarallo. Ze vertelde over haar ervaringen met het ontwerpen van haar eigen serie stoffen en het drukproces daarvan. Het uiteindelijk resultaat mag er zijn. De stoffen voor de ster die achter haar hangt zijn in de winkel en het patroon staat in de Magic Patch.
Omdat het vakantie is maak ik de ster deze keer eens niet met de machine maar met de hand. Het is heerlijk om een paar weken zonder druk te werken, maar het begint nu toch weer te kriebelen. Werk naar je zin is toch het leukste wat er is.

Ook de achterkant van zo'n ster moet er vanzelfsprekend mooi uitzien. Ik heb er mijn best op gedaan.