dinsdag 4 oktober 2011

vrijdags quiltcafé

Bijna iedere vrijdag zien we een Shelburne quiltje dat helemaal af is. Deze keer mochten we de quilt van Gerda bewonderen.

Een poosje terug bracht Jo haar quilt mee. Ze heeft de patronen vergroot en de rand is samengesteld uit restjes van de quilt.

Iedereen is heel ijverig aan het werk in het vrijdagse quiltcafé.
Vroeger waren er nog eens echte burgemeesters. Op deze afbeelding staat burgemeester Van der Werff van Leiden, die zijn arm aanbiedt als voedsel voor zijn uitgehongerde burgers. Kom daar nu nog maar eens om, om zo'n burgervader.
Gisteren, 3 oktober, herdachten wij Leidens Ontzet met hutspot en klapstuk. Ik denk dat iedereen dat wel kan klaarmaken, anders staat het "officiele" recept in een boekje "Enkele traditionele recepten uit de Nederlandse keuken" uitgegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Vandaag, 4 oktober, geen vlees op het menu maar een spruitjestaart met noten (kijk even bij het label recepten, op zondag 11 oktober 2010).

In het weekend ben ik begonnen met een nieuwe rand voor de medaillon quilt. Binnenkort heb ik een stukje af om te tonen.