donderdag 20 oktober 2011

Waarom ik deze week niet quilt

Willem is niet zo'n goede eter, maar met een koe als bord en een boterham in kleine stukjes, die je zelf in de hagelslag mag dopen, wordt het een stuk leuker.

Als lunch mag je poffertjes met banaan klaarmaken en de banaan mag je zelf snijden.

'sMorgens vroeg met Jan en Jaap in de tuin, wat een mooie herfstochtend. De zon is er bijna en als je nog iets verder in de tuin bent, kun je zwaaien naar de trein.Ik doe nooit aan voorjaarsschoonmaak, maar zodra we wat vaker binnen zitten, begin ik in de keuken met de najaarsschoonmaak. De gordijnen had ik al vaker gewassen en dat ging altijd goed. Deze keer dus niet. Ze zijn ongeveer 10 cm gekrompen.

Achteruit naaien is ook een kunst. Het achteruit naaigereedschap bewees goede diensten. De geruite voering van de gordijnen is al uitgelegd.

en is opnieuw gezoomd.

Beide zomen zitten er weer in. Twee klaar, nog negen te gaan.

Een stukje van de rode rand aan de "randje erbij quilt" is klaar, dat is alles wat ik deze week genaaid heb.

zondag 16 oktober 2011

hiep hiep hoera

Vrijdag was de verjaardag van onze dochter. Ze woont in Amsterdam en we kunnen haar pas zondag feliciteren. Om toch een beetje feestelijk gevoel te krijgen, hebben we taarten gekocht om bij de koffie in ons quiltcafé te presenteren.

Iedereen heeft spontaan voor haar gezongen; daar word ik altijd een beetje verlegen van, maar ik vind het toch ook heel hartelijk.

Aan de stamtafel was de stemming oppperbest.


Zou onze dochter soms van rood houden? Ellen had een nieuwe wintermantel gekocht en Merel en Roos wilden hem graag even passen.

Het is de bedoeling dat Ellen er zuinig op moet zijn, want Roos vindt dat ze er bijna in past.

Merel moet iets langer wachten.


Willem is uit Amsterdam met ons meegekomen en blijft een paar dagen logeren. Het is voor opa en oma minstens zo leuk als voor hem. Op dit moment is hij fan van Cars. Hij eet hier dus van een Cars bordje en gebruikt een Cars servet. Zijn ouders zullen hem missen, want hij is een gezellige kletskous. Wij gaan een goede week tegemoet.