donderdag 27 oktober 2011

Roos vertelt over haar verjaardag

Zaterdag ben ik tien jaar geworden. Ik verheugde me er al een heel jaar op om mijn feestje te vieren bij opa en oma. Zo ging ik met negen meisjes daar slapen. Het was een superfeestje.
Bij deze foto sta ik op het bordes voor de deur bij het huis van mijn opa en oma met 7 kinderen. De anderen zijn met een andere auto gebracht. De vlag hing feestelijk uit.

Nadat ik de cadeautjes had uitgepakt en taart met 3 kleuren ranja had gegeten en gedronken, gingen wij ons toetje maken: kakelbonte drilpudding met gummibeertjes. Het was heel lekker. Het zag er heel grappig uit met zwevende gummibeertjes.

Nadat we onze toetjes hadden gemaakt, gingen we een soort houten schijfje beschilderen tot kabouter of paddestoel, met een touwtje erdoorheen, dat je op kon hangen in de kerstboom.
Maar natuurlijk moesten we ook een schort hebben, zodat onze verjaardagskleren niet vies werden, dus gingen we vuilniszakken verknippen tot schorten.
Het moest snel droog zijn, want je moest meerdere kleuren over elkaar doen, dus we hadden twee fohnen. Aan het eind, toen alles droog was, gingen we een boodschap achterop zetten: Roos feestje 22-10-2011.

Toen we klaar waren met ons toetje, hebben we onze eigen maaltijd gemaakt: een worstje met bladerdeeg eromheen en kaasstengels.

Het was heerlijk, die worstjes met bladerdeeg en kaasstengels. Natuurlijk konden we weer kiezen uit 3 kleuren ranja. Daarna hebben we ook nog heerlijke frietjes van opa gegeten. Toen we klaar waren met eten, kregen we onze zelfgemaakte kakelbonte drilpudding.

Toen het een beetje donker werd, gingen we naar de voorkant van het huis en kregen we een lampion. We gingen het bos in. Het was heel erg leuk.

Toen we weer thuis kwamen stonden de vuurkorven al klaar. Oma had een grote soeppan met chocolademelk en opa ging rond met koekjes en slagroom.

Pappa had als verressing nog tasjes gekocht met spulletjes(spiegeltjes, pennetjes,boekjes,flesjes nagellak, lippenstift, snoepjes). Toen hebben we elkaars nagels gelakt.

We hebben eerst nog gediscot en toen gingen we in bed liggen en we hebben twee films gekeken tot heel laat. Toen gingen we slapen.

Toen we wakker werden, kregen we een heerlijk ontbijt buffet.

En we hadden allemaal aardbeien met slagroom.

We gingen samen met Jan en Jaap nog een frisse neus halen en opa heeft nog een groepsfoto gemaakt. Daarna gingen we langzaam naar huis.


Ik logeer nog steeds hier en ben vandaag 3 taarten aan het bakken voor de vrijdagochtend dames. We hebben de ballonnen nog laten hangen.

Ik hoop dat U het een leuk verhaal vindt. Liefs van Roos.

quiltcafé 21 oktober 2011

Iedere vrijdag is het weer een verrassing om het het gevarieerde werk van de dames te zien. Hilda is deze bijzondere quilt voor een vriedin aan het maken.

Els heeft deze quilt afgemaakt en mag nu van zichzelf aan een nieuwe beginnen. Over het weekend valt veel te vertellen maar dat mag de jarige Roos zelf doen.