maandag 16 januari 2012

Blue Monday


Op de derde maandag in januari maak ik de balans op wat er van de goede voornemens al terecht is gekomen. Niet veel, maar mijn motto is: "plannen zijn er om van af te wijken". Dus de kilo's van de kerstvakantie zitten er nog aan. De laatste sigaar op de Kerstmorgen is niet de laatste gebleken, eerst twee quilts afmaken, voordat ik ook maar mag denken aan een nieuwe, meer lange wandelingen maken met de honden en zo weet ik er nog wel een paar, bijvoorbeeld veel regelmatiger iets op mijn blog schrijven en andere blogs lezen.
Ook deze morgen begon al goed. Ik mag niet in mijn keuken, ik kan niet in mijn werkkamer, ik zit dus gevangen in de rest van het huis, waar ik overdag niet graag kom, omdat ik daar niet kan doen wat ik wil.
Vandaag wordt asbest verwijderd van ons dak.
We hebben mannen in blauwe pakken, die in de kou aan het werk zijn. Ze zitten goed ingepakt inclusief maskers. In hun pakken zitten zelfs zendertjes en ontvangers, zodat ze met elkaar kunnen praten. Ze hebben zelfs een wagen bij zich, zodat ze zich kunnen douchen, dus dat is perfect geregeld.


Afgelopen vrijdag begon de dag prima. We kregen een fraaie kerstquilt van Truus te zien.


Ans is in 2009 op het quiltcafé begonnen aan deze mooie quilt. Je kunt zien hoe blij ze is dat hij helemaal af is en, wat natuurlijk nog leuker is, hij is helemaal naar haar zin.


De stemming zat er goed in en iedereen had er weer zin in. We bespraken het laatste onderdeel van de quilt "Randje Erbij" en ik kon al een gedeelte van de Amphora/Sampler laten zien.
De ochtend vloog voorbij en, nadat we van iedereen afscheid hadden genomen, moest ik me snel omkleden en het café verbouwen.


Zaterdag zullen we met veel mensen onze jaarlijkse boerenkool maaltijd gebruiken. Na het dekken ben ik 10 kilo aardappelen gaan schillen, daarna in vier porties de boerenkool stamppot gekookt, spekjes gebakken, soep gekookt, dessert voorbereid en daarna ben ik met de benen omhoog gaan zitten en heb de TV aangezet.

Om niet alleen met Blue Monday af te sluiten, maar ook te laten zien hoe prachtig het is in de tuin, nog even een foto van deze morgen.


De mantel der liefde bedekt de rommel.

1 opmerking:

Berna zei

Eindelijk een begin met het dak gemaakt? Je kunt nu even niet zijn waar je wilt maar dat er iets gebeurd is tenminste iets. Nog even en dan heb je een prachtig waterdicht dak.
Gezellig zo'n boerenkoolmaaltijd met een boel mensen en het quiltcafé is ook altijd gezellig. Als het te plannen is, komen we binnenkort weer een keer.
Mooie foto van je tuin.

Liefs
Berna