zondag 29 januari 2012

Zondagmorgen

Het is zondagmorgen en ik ga het programma voor de maand april samenstellen. Ik zit in de kamer aan de voorkant van het huis en het uitzicht is deprimerend, grauw en somber. Ik ga er met mijn rug naar toe zitten, steek een kaarsje aan; op de radio is ons favorite programma "OVT" op radio 1, Wil zet een lekker kopje koffie en de honden liggen aan onze voeten. Een mens hoeft eigenlijk niet meer om het toch behaaglijk te hebben.

Op 6 april deel ik een blok voor de sampler uit. U hoeft de quilt niet te maken om toch de construcie van het blok te komen volgen.
13 April deel ik een patroontje uit van een niemendalletje, bijvoorbeeld een speldenkussen of een tasje, ik moet er nog even over denken.
20 April gaan we weer verder met het volgende blok voor de sampler.
En dan komt 27 april. Op die dag viert onze kroonprins zijn 45ste verjaardag. Is dat niet een mooi jaar om het stokje van zijn moeder over te nemen?
Wat er ook gebeurt, we komen samen in het quiltcafé, we schenken een traditionele oranjebitter en laat iedereen haar eigen werk meebrengen.


Iedereen die mij kent, probeert mij altijd uit te horen over de verrassingsochtend. Dit is een tipje van de opgelichte sluier. Zometeen ga ik uit deze stofjes de pakketjes knippen, dus iedereen die komt weet nu welke kleur naaigaren nodig is.

1 opmerking:

Berna zei

Het aprilprogramma ziet er weer verleidelijk uit Rietje. Zullen we toch maar in Lochum komen wonen?
Lieve groeten Berna