donderdag 17 mei 2012

Hemelvaart

 Achter onze tuin ligt een stukje grond dat "teruggegeven wordt aan de natuur". De pluizenbollen van de paardebloemen zijn prachtig om te zien, maar de "natuur" brengt ze ook overal in ons huis, tot in de slaapkamers, waar we de ramen zoveel mogelijk dichthouden.
 Onze grasmaaier heeft het begeven. De boterbloemen kleuren mooi tussen het onkruid en het gras, maar ik ben er niet gelukkig mee. Twee keuzes, of een nieuwe grasmaaier of ook terug naar de natuur! Ik prefereer de eerste optie.
 Ik ben geen fanatieke ( lees strakke) tuinier. Ik haal weg wat in de weg staat en verder mag alles groeien tot het teveel wordt. De clematis heeft zich spontaan door het boogje van de beukenhaag gekruld, lastig maar mooi. De beuken zijn niet in toom te houden zonder de bloemen mee te snoeien.
 Omdat mijn amphora quilt klaar is, heb ik tijd voor tussendoortjes die niet zo groot zijn en daardoor ook geen stress opleveren. Deze keer geen eigen ontwerp, want wat goed is moet je niet willen verbeteren! De blokjes zijn 6" (15 cm) en op het voorbeeld ingelijst. Daar ga ik wel een eigen draai aan geven, want ik houd meer van een border.
De patroontjes waren snel uitverkocht, maar volgende week komen ze weer binnen. Ze kosten  9,95 euro plus 1,50 euro porto. Als je er een wilt hebben, mail me dan even op rietjevanslagmaat@zonnet.nl

Zenegroen stoort mij niet. Het verzacht de randen van het grind en is makkelijk uit te planten naar andere stukjes in de tuin.

2 opmerkingen:

Ineke Hulzebos zei

Mooie foto's van de natuur en je blokken zien er prachtig uit!

yvonne zei

het ziet er toch prachtig uit heerlijk weer is het vandaag

liefs yvonne