maandag 24 september 2012

Shop Till You Drop


 
Een maal per jaar gaan we met de kleindochters Roos en Merel een weekend uit. De traditie is dat ze een garderobe naar eigen smaak mogen uitzoeken, zonder dat pappa of mamma zeggen : "zou je dat nu wel doen, want volgende maand vind je het misschien niet meer zo leuk". Ouders zijn er voor de praktische aankopen, grootouders mogen met toestemming van de ouders verwennen.
Ruim vooraf hebben ze al op internet gezocht naar welke winkel ze wilden gaan. Tot ons geluk lagen ze niet te ver uit elkaar. De winkelstad moest Apeldoorn worden, want dat vonden ze het beste.
Dit jaar hebben we voor het eerst ieder een even groot budget gegeven, zodat ze echt gingen wikken en wegen wat ze zouden kiezen. De schoenen van 80 euro vielen af, want dan kan je een mooi jasje niet kopen. De meeste winkels hebben we meerdere keren moeten bezoeken, want ze hadden bedacht eerst overal te gaan kijken en passen, dan op te schrijven wat iets kost, zodat je niet te snel iets kocht. Stel je voor dat in de volgende winkel een nog mooiere broek zou hangen.
Na alle winkels minimaal twee keer te hebben bezocht, hebben we voorgesteld even ergens iets te gaan drinken en ondertussen alles nog eens goed op een rij te zetten. De keuze viel op V&D, want misschien was daar ook nog wel iets moois te zien.
Langzamerhand zagen ze het helemaal voor zich. Merel een suede jasje, vestje, shirt met glinster opdruk, rokje en schoenen, veel wit en natuurlijk rose. Roos een donkerblauw kort broekje en een kobaltblauwe lange broek met daarbij meerdere shirts, een tricot blazertje en schoenen.
Merel had nog iets over en zocht nog een bijpassend armbandje en haarbandje uit en had daarna nog iets over voor haar spaarpot. Roos was blut.
De winkels sloten achter ons hun deuren!
Ze hadden tijdens het winkelen al een MacDonalds gespot en dat was veel leuker dan in het hotel te gaan eten. Ze zijn slim, want ze weten dat dat niet onze eerste keuze zou zijn: "Oma je kunt daar ook slanke dingen eten, bijvoorbeeld een Wrap. Dat vind je vast wel heel lekker".
Dan vertrekken we naar het hotel waar we ieder jaar overnachten, omdat er een zwembad is, natuurlijk veel interessanter dan een normaal zwembad thuis, en dan vanuit je bed televisie kijken tot je er bij neervalt.
Op zondagmorgen niet willen douchen, want van zwemmen, samen met opa, wordt je ook schoon. Dat zal best, want er hing een geur van chloor om hen heen.
Als hun ouders bij het ontbijt om een hoekje hadden kunnen kijken, zouden ze opgelucht zijn. Zoals bij alle kinderen, moet er thuis nog wel eens gemopperd worden, maar bij anderen gaat het op rolletjes. Misschien hadden ze op het laatst nog wat vermaningen meegekregen, want ze waren voorbeeldig. We hebben genoten van het ontbijtbuffet. Wat is er nog lekkerder dan zalm te mogen eten op je brood? Na het ontbijt nog eeen keer zwemmen, want ze willen eruit halen wat erin zit. Daarna richting huis. Thuis werd er een modeshow gehouden  en bij ons vertrek hebben we afgesproken volgend jaar weer te gaan. Deze uitstapjes laten we ons niet ontnemen.

2 opmerkingen:

Quiltendewilma zei

Wat een heerlijk verhaal!!! Ik kan mij zo voorstellen dat je hier van zo kunt genieten. En natuurlijk je niet laten ontnemen,... Wat is er nu belangrijker dan onze kostbare schatten,..
:o)

Berna zei

Wat een geweldig idee! Mijn man er direct voor om deze traditie over te nemen als onze meisjes een beetje groter zijn. Dit is genieten voor alle partijen toch?