zondag 14 oktober 2012

Bezoek Tentoonstelling Edingen

 Vorig weekend hebben Wil en ik ons jaarlijkse uitstapje naar Edingen in Belgie gemaakt om de tentoonstelling van de Belgische Quilters Vereniging te bezoeken. Wij zijn zaterdag weggegaan en hadden een hotel geboekt dat niet te ver van Edingen af was. Tot onze verrassing zag ik een mooie tegelvloer in dit hotel liggen. Dat heeft zo moeten zijn.
 Zondagmorgen vroeg nog een klein stukje rijden en dan kwamen we in het prachtige park waarin de expositieruimte was.
Voordat ik een aantal foto's laat zien, zal ik eerst iets over het thema van dit jaar vertellen. Het was de bedoeling in een willekeurig tijdschrift bladzijde 23 open te slaan en je te laten inspireren door wat daarop te zien was. Dit leverde een heel gevarieerde tentoonstelling op. Bij alle quilts hing de bladzijde van de inspiratie en een verhaaltje van de maakster waarom ze juist dat onderwerp had gekozen. Er waren ontroerende quilts, geestige quilts, vrolijke quilts en nog veel meer.
 De quilt hierboven is een quilt van replica stoffen en in het midden is een denkbeeldige plantage "Orange Grove Crossing" uit ongeveer de tijd van de Amerikaanse Burgeroorlog. Fraai van vorm en kleur.
 Deze quilt vond ik mooi van vorm en indeling en ook nog leuk omdat ik een stofje uit mijn eigen winkel herkende (de huisjes)
 Dit was echt humoristisch, de manier waarop de sokken in de quilt waren verwerkt. Mooie kleuren en verrassend uitgewerkt.
 Dit was de inspiratie voor de sokkenquilt.
 Dit is een quilt die het moet hebben van de eenvoud van de vorm en de ingehouden kleurkeuze.
 Deze quilt is een samenwerking tussen grootmoeder en kleinkind. De tekening is van Lena, 5 jaar oud en de uitwerking is van oma, 65 jaar oud. Het resultaat mag er wezen. Voor het nageslacht bewaren.
 Een zonnige ster
 Prachtig van vorm en kleur. Fijn uitgewerkt met japanse inspiratie.
 Een juweeltje van stitchery kunst.
 De tentoonstelling kwam in deze ruimte ook prachtig tot zijn recht.


 Afgelopen vrijdag hadden we natuurlijk gewoon ons eigen quiltcafé en ook daar waren weer heerlijke quilts te zien. Hier laat Remmie haar  quilt zien, die ze heeft gemaakt voor haar schoondochter, waarbij de verdeling van de kleuren voor het resultaat zorgt.
 Ook achterkanten kunnen mooi zijn en passen dan weer fraai bij de voorkant.

Hieronder een fraai log cabin quiltje dat Annie Brevink had meegebracht geinspireerd op het log cabin patroon dat we in het eerste café van het seizoen hebben behandeld.
                                                                                                       

 De sfeer was weer goed en we hadden taart als tractatie omdat we in deze tijd achter elkaar drie jarigen in onze familie hebben. Mijn zus Ans was vrijdag jarig. Onze dochter Ellen is vandaag jarig en volgende week wordt onze kleindochter Roos 11. Een feestelijke periode. Dat moest gevierd worden.

 
Soms komen er ook weer oude vertrouwde zaken terug in de winkel. Deze quilt is gemaakt naar aanleiding van een quilt met veel rozenstofjes die ik een aantal jaren geleden in het quiltcafé heb behandeld. De maakster is er terecht trots op. 
----------------------------------------------------------
We gaan volgende week beginnen aan een mystery kerstquiltje in het quiltcafé. We hebben het aantal keren teruggebracht van 3 naar 2. De data zijn 19 oktober en 2 november.
Op16 november, de derde keer die gepland stond, geeft Wil een lezing over een antieke quilt.

1 opmerking:

Anneke b. zei

Mooi allemaal... Wat wordt er toch hard gewerkt overal...
En wat een verjaardagen.. Onze Selma viert vandaag haar 16e verjaardag,,, wij gaan morgen naar Rome en bellen na die tijd om eens goed bij te kletsen...gr, ook van M,
Anneke