zondag 21 oktober 2012

Hunebedden

Donderdag was "hunebed dag" bij ons. We zijn met Merel, onze kleindochter van 8, naar het Hunebedcentrum in Borger geweest. Merel heeft in het begin van dit schooljaar tijdens de geschiedenisles iets geleerd over de Hunebeddden en wat is er nou leuker dan de Hunebedden in het echt te gaan bekijken en daar dan een hele dag voor uit te trekken. Het weer zat mee en we gingen vroeg op weg.
 Het centrum is leuk en leerzaam, maar nog leuker is het om zelf op de grote stenen van zo'n hunebed te klimmen, dan voel je pas hoe groot die bedden zijn. En op de terugweg natuurlijk dineren bij MacDonalds met altijd zo'n ingewikkeld apparaat bij een Happy Meal, waar je niets van begrijpt. Daarna het opgetogen kleinkind weer heelhuids afgeleverd bij haar vader en moeder. Het was een onvergetelijke dag voor Merel en voor ons.
En dan nog thuis de voorbereidingen treffen voor het quiltcafe de volgende dag.
 Eergisteren, vrijdag, was de eerste keer van de Kerst Mystery. Dit eerste deel viel in goede aarde bij de dames en maakte ze nieuwsgierig naar het tweede en laatste deel. In het café kregen we nog mooie resultaten van voorgaande behandelde quilts.
 De grote amphora quilt van vorig seizoen
 en het leuke log cabin patroon van het eerste quiltcafé van dit seizoen.
Vrijdagmiddag kwam Willem logeren. We hoeven ons nooit te vervelen. Onze kleinkinderen houden ons wel bezig.

Geen opmerkingen: