donderdag 21 juni 2012

Net op tijd

Morgenochtend, vrijdagmorgen hebben we ons traditionele quitcafé en alles is al klaar gezet in de grote kamer. We krijgen een paar vaste quiltgroepjes op bezoek, dus dat zal een gezellige boel worden. We hebben een klein werkstukje op het programma staan en voor degenen die dat willen heb ik een pakketje klaar liggen. Ook dat is klaar. Ik heb ook nog een aantal patronen  aangevuld gekregen van Fit to Frame, dit keer Pattern Sixteen. Als achtergrond voor de foto heb ik een stofje gebruikt dat ik net vanmiddag heb binnengekregen. Dat is echt een schattig stofje. Ik kon niet nalaten het even hiervoor te gebruiken. 

 Ik moet zelf opschieten. Ik ben bij blok 7 van Fit to Frame Pattern Six. Om een leuke foto te maken ben ik even de tuin in gegaan. Het blok staat mooi bij de vrouwenmantel.

Toen ik toch in de tuin was, heb ik ook nog even deze roos op de foto gezet op de eerste dag van de zomer.

dinsdag 19 juni 2012

labradors en aardbeien

 Elk jaar planten we een paar aardbeienplanten op labradorhoogte en Jan, onze bruine labrador weet dat natuurlijk.
Als de oogsttijd is aangebroken en de aardbeien de goede kleur rood krijgen, inspecteert Jan de kleur en de reuk en gaat hij voorzichtig over op proeven. Ze smaken goed dit jaar. Hij laat er nooit een voor ons over.

maandag 18 juni 2012

 Gelukkig is de tekening van Merel verleden tijd. Opa is weer thuis. Hij moet nog een paar weken wat rustiger leven, maar alles gaat volgens het boekje!
 Vrijdagmiddag brachten een aantal dames hun machines en hun voorraad restjes mee.

 Met passen en meten wordt de meeste tijd versleten.
 Zo ongeveer zullen de quilts worden
Tijdens de bezoekuren heb ik nog wat gefestoneerd aan de blokjes van Fit to Frame. De foto is gemaakt op de achterkant van een quilt die binnenkort afgewerkt moet worden.