vrijdag 3 augustus 2012

Alweer een stukje verder

 Toch ook nog maar een blauwe log cabin gemaakt. Ik heb een extra randje erom genaaid, maar het bevalt me niet. De kleinere van gisteren vind ik leuker.
Een stukje vastgezet van het middenstuk van de V&A quilt. Ik vorder gestaag, maar het is dan ook vakantie. Heerlijk vrij om te doen wat je wilt.

donderdag 2 augustus 2012

Log cabin tussendoortje

 Gisteren, toen ik het appliceren een beetje beu was, heb ik in de la met restjes wat bruine en ecru stofjes gezocht en in strookjes gesneden.
 Ik heb alles op lengte gesneden, dan gaat het naaien een stuk sneller en blijft het plezier groter. Je ziet snel resultaat. Het rijtje stofjes is op zich al mooi, alleen al door het rangschikken. Wat kan een mens toch plezier in z'n werk hebben.
En dit is het resultaat. Je kunt zien dat ik ook strookjes aanelkaar naai. Bij een log cabin stoort mij dat niet. Ik ben er echt tevreden mee.

woensdag 1 augustus 2012

Verder aan de Victoria en Albert quilt

 Het blijft wikken en wegen bij het kiezen van de kleuren en de stofjes, maar de vormen van vogels en hartjes zijn traditioneel en altijd mooi. Ik ben daar al tevreden over. Misschien dat ik het werk aan deze applicatie even laat liggen en een tussendoortje ga doen vandaag. Ik heb al een idee voor een log cabin werkje.

dinsdag 31 juli 2012

Eindelijk beslissen

Na de vakantie beginnen we in het quiltcafé aan de V&A quilt, waar ik al stukjes van heb laten zien. Ik moet nu beslissen over het middenstuk met een mooie applicatie. Ik begin altijd met de losse stukjes en plaats ze dan nog niet definitief, zodat ik allerlei kleine wijzigingen kan doorvoeren, qua kleur, vorm en plaats en bijvoorbeeld ook de lengte en dikte van de bloemstengels. Zo vordert de hele compositie langzaam maar zeker. De foto's helpen mij ook bij het komen tot de uiteindelijke vorm van het geheel. Die moderne hulpmiddelen zijn vaak heel handig. Het weer nodigt nog niet uit om weer op pad te gaan. Lekker binnen werken is het devies.

maandag 30 juli 2012

Antwerpen om te beginnen

 Om aan mijn vakantie te beginnen en het huis te verlaten heb ik altijd een duwtje nodig, anders blijf ik gewoon thuis, omdat ik het thuis ook heel erg fijn vind. Voor mij is dat duwtje sinds jaar en dag de provinciale dag van de  Antwerpse quilters. Het is een jaarlijks terugkerend evenement en het is er reuze gezellig. Ik heb weer heel erg genoten van de gezelligheid, de vele contacten met oude bekenden en de prachtige quilts die waren meegebracht. Zoals je kunt zien werkte het weer natuurlijk ook mee. Na een paar dagen in Antwerpen ben ik weer  thuis om daar van de zomer te genieten en binnenkort zijn we weer eventjes weg. Ik weet nooit voor hoe lang.