woensdag 22 augustus 2012

rood randje

Ik heb gekozen voor het rode randje. Dat paste in mijn idee het beste bij de quilt en deed het rood in het quiltje tot zijn recht komen. Ik heb het meer "doorgeregen" dan echt klassiek gequilt. Het gaf een meer authentieke uitstraling. Ik ben er wel tevreden over, na het dubben.
Dit systeem van de log cabin behandel ik op het eerste Quiltcafé in september, op vrijdagmorgen 14 september. De V&A Quilt komt dan op 21 september aan de beurt. Ik ben nu alweer in de stemming om aan die gezellige vrijdagochtenden te beginnen. Ik hoop ook de bezoekers. U kunt, als U nog nooit geweest bent, die eerste keer eens proberen van de sfeer te proeven. U hoeft zich van te voren nooit op te geven. U betaalt gewoon 5 euro entrée voor koffie of thee, iets lekkers erbij en de uitleg.
Mijn man, Wil, is al een klein lezinkje aan het voorbereiden over de geschiedenis van het log cabin patroon.
Het wordt vast weer heel gezellig.

dinsdag 21 augustus 2012

alice in wonderlandOmdat ik een echte liefhebber van kookboeken ben, zoek ik in tweedehands boekwinkels en in kringloopwinkels altijd naar speciale kookboeken. Soms heb je geluk en kortgeleden vond ik dit kookboek van Alice in Wonderland. Nu nog in de praktijk uitvinden of er wonderlijk mooie recepten in staan.
Bij het maken van mijn log cabin quiltje is het natuurlijk heel belangrijk
wat voor een randje er omheen zal gaan. De volgend mogelijkheden heb ik geselecteerd, maar ik moet nog even dubben welke van de vier het gaat worden. Elke stof is op zich mooi, maar maakt de stof het quiltje mooier of niet?

Mooi dat er zoveel keus is, maar daardoor is kiezen ook moeilijk. Ik zal er nog een nachtje over slapen. Missschien weet ik het morgen.


maandag 20 augustus 2012

zomer

Dit is voor mij het summum van zomerweer. Buiten kunnen naaien zonder dat je bang hoeft te zijn dat je werkje wegwaait. Heerlijk in de ochtendkoelte, als alles nog een beetje fris is. Wat kan een mens nog meer wensen. Dit is vakantie thuis.