donderdag 8 november 2012

quilts in de winkel

 Gistermorgen mocht ik helpen met het uitzoeken van een rand voor deze mooie quilt. Hij is met de hand genaaid en gequilt en is samengesteld uit heel veel kleine restjes. De quilt is bestemd voor een kleindochter. Je zult maar zo'n oma hebben.

Daarna kwam Mevrouw den Ouden haar quilt laten zien. Ik vraag altijd of ik een quilt, waarvan het patroon of waarvoor de stofjes hier zijn gekocht, mag zien als hij klaar is. Mevrouw de Ouden heeft haar quilt laten quilten en had hem net gehaald. Nu nog een biesje erom en dan is hij af en kan hij de hele winter hangen.

 Het patroon van deze quilt is nog steeds te koop in onze winkel. Als U belangstelling hiervoor heeft, stuur dan even een mailtje naar rietjevanslagmaat@zonnet.nlTot slot even een foto van de ster, die morgen op het quiltcafé wordt behandeld. Hij wordt vier keer gemaakt voor de hoeken van de volgende rand. Ik leg uit hoe ik hem naai en als U dat wilt leren, kunt U ook alleen deze keer komen.

Nu ga ik de stoelen en tafels slepen voor morgenochtend.

maandag 5 november 2012

kerst mystery twee

 Eerst maar eens een foto van afgelopen vrijdagmorgen. Ik vind het altijd weer spannend of de dames het nog steeds gezellig vinden om te komen, maar als het eenmaal kwart voor tien is, zie ik iedereen weer binnenkomen en, voordat ik het weet, is het alweer twaalf uur.
Het was de tweede en laatste keer van de kerst mystery. Veel dames hadden flink doorgewerkt en het middenstukje bij zich. Over twee weken hoop ik dat ik het eindresultaat mag zien en ook weer een "groepsfoto" kan maken. Die vrijdag, 16 november, was oorspronkelijk gepland als de derde keer voor de kerst mystery, maar daarvoor in de plaats is er weer een kleine lezing en heeft U tijd om aan Uw grote quilt te werken.

 'sMiddags bleven Janny en Berna (van het  blog "My Country Nest") nog gezellig nakletsen. Als quilters samenkomen hebben we altijd ruim voldoende gesprekstof. Meisjes, het was heel gezellig en tot de volgende keer.
 Als Miny tijd heeft om veel kilometers te rijden naar Lochem, zal ze dat ook altijd doen. Kijk eens op haar blog "Minysite". Je zult versteld staan van alles wat zij naast haar baan nog maakt.

 Zaterdagmorgen heeft Merel een uitwedstrijd in Zutphen gespeeld. Dat is zo dichtbij, dat ze ons wel verwachtte. Vrijdags was ze naar de kapper geweest en er was een mooie vlecht in haar haar gevlochten. Die wilde ze zaterdags graag laten zien en op advies van de kapper heeft ze geslapen met een sjaaltje om haar hoofd. Ze heeft het heel warm gehad in bed, maar ook bij kleine meisjes van acht jaar geldt: "Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden".
 
 Zondag heb ik verder gewerkt aan de grote V en A Quilt die a.s. vrijdag weer aan de beurt is. Hij meet nu ongeveer 165cm. x 165 cm. Ik wil graag dat de quilt 230 cm. x 230 cm. wordt.