donderdag 15 november 2012

De rozenquilt van Polly

 Wil houdt morgen zijn lezing over een antieke quilt uit Amerika. Hij gaat over een erfstuk verbonden aan een familiegeschiedenis uit Tennessee. De geschiedenis strekt zich uit over ongeveer 200 jaar en degene die deze quilt na vele jaren ontdekte, vertelt een spannend en ontroerend verhaal over haar verre en minder verre voorouders.
Vandaag ben ik verder gegaan met de hoekstukken. Eerst heb ik er extra driehoeken aangenaaid en de hoeken aan de quilt gelegd en inderdaad, teveel wit.


Een bloemetje fleurt alles op. De blaadjes liggen er nog los op, maar ik ben wel tevreden, dus ik kan er in het weekend verder aan werken.

maandag 12 november 2012

quilten en koken

 We kregen afgelopen vrijdagmorgen in ons quiltcafé weer leuke quiltjes te zien. Hilda heeft een ondergrond gemaakt, waarop ze iedere maand een ander quiltje kan knopen. Dat is toch het leuke van zo'n quiltcafé, elkaar aan ideeën helpen en met elkaar daarover praten.

 Iedereen wilde de quiltjes ook graag van dichtbij zien.
 We mochten ook weer een eigen interpretatie van het middenstuk van de V en A quilt zien.
 Regelmatig zien we mooie tassen, maar deze is toch wel heel bijzonder.
 Ook zagen we weer een medaillon sampler die helemaal met de hand gequilt en genaaid is door Nelleke.
 Vandaag zocht ik door mijn kookboeken naar recepten uit de begin jaren 80, toen we het allemaal ook iets minder hadden. Dit boek heb ik tweedehands gekocht, omdat ik kookboeken verzamel.
 Dit recept lijkt me heel eenvoudig.
 De vorige eigenaar liet dit papiertje op deze bladzijde achter. Waarschijnlijk was dit een favoriet familie-recept
Nu nog even een foto van de vordering die ik maak aan de V en A quilt. Dit wordt een hoekstuk. Ik appliqueer altijd wat ik zeker weet en daarna vul ik op met bijv. bloemen of vogels of hartjes, maar dan leg ik eerst de hoek tegen de quilt aan om het geheel te zien.