vrijdag 7 december 2012

Wat ik deze week zoal deed

 Vrijdagmiddag 2 kilo zuidvruchten in de whiskey en Earl Grey  thee gezet om voor te bereiden voor de whiskey broodjes die ik ieder jaar in december bak.

 Ik bleef in de keuken en ik braadde anderhalve kilo kip in de oven ingesmeerd met een saus van mayonaise, piccalilly, tomaten ketchup, bruine suiker en kruiden. Ik had nog een aangebroken potje cranberrysaus en dat is erdoor geroerd. Volgende week geef ik het volledige recept.

 Zaterdag kwamen de kleindochters, Roos en Merel, eem weekendje logeren. Hun ouders hadden een afspraak met Sinterklaas.

 Ze hebben alvast geoefend om een egeltje te vouwen.

 Sinterklaas had goed geluisterd en wist dat Roos graag kleurtjes in 't haar wilde.

 Merel wilde graag een Barbieblad met raadseltjes.

 'sMorgens hoef je je niet aan te kleden en is er alleen hagelslag op brood in alle geuren en kleuren, geen melk maar een pakje sap en, oh foei, de televisie staat aan met een sinterklaas programma.

 Daarna, nog steeds in je pyama, warme chocola met veel slagroom en een favoriet taartje met aardbeien. En nog steeds niet misselijk.

 Merel kreeg ook een tasje van de Sint, dat op de tas van Oma lijkt. Het leek haar leuk om van tas te ruilen en dan op de foto.

 Hoezo, een verwende hond? Hij legt zijn hoofd graag te ruste op een kussentje en het liefst op de keukenbank.

Vandaag zijn de speculaastaarten voor morgenochtend gebakken en tussendoor heb ik deze week gequilt, tot ik eelt op mijn vingers kreeg. Morgen laat ik het resultaat wel zien.

dinsdag 4 december 2012

beloofde foto's


Na een ietwat chaotisch weekend zijn hier de beloofde foto's van de verrassingsochtend van afgelopen vrijdag. Het vouwwerkje viel in de smaak en iedereen ging ijverig aan de slag. Wat een braaf klasje.

 Werkoverleg

 De sfeer is goed.

 Een tien met een griffel.

Nog eens goed naar het voorbeeld kijken.