vrijdag 2 augustus 2013

Antwerpen uit en thuis

 Het is alweer augustus. Eindelijk een beetje tijd om bij te praten. De laatste weken van juli zijn druk maar heel gezellig geweest. Op donderdag 18 juli kregen we bezoek van een bus vol quiltvriendinnen uit Antwerpen.
Op de woensdag ervoor heeft Wil de hele dag in de winkel gewerkt, omdat ik graag zelf een buffetje klaar wilde maken. De taarten voor bij de koffie had ik besteld, want dat voorkomt paniek door eventueel mislukt baksel.

 'sAvonds kreeg ik hulp van Ellen en op donderdagmorgen vroeg hebben we de laatste hand gelegd aan de garnering. We hebben er voor gekozen om jaren '60 salades te maken en vooral met gevulde eieren. Hoe Hollands kan het zijn.

 Bij de samenstelling van het dagprogramma had ik beloofd een kleine workshop voor te bereiden. Niet ingewikkeld, gewoon iets gezelligs. Wat de vrijdagmorgen dames een leuke ochtend vonden was die keer dat we een corsage maakten. Ik dacht dat zo iets wel geschikt zou zijn.
 Daarnaast een klein kartonage werkje. Het stond eenieder vrij om wel of niet mee te doen, uiteindelijk heb je een dagje uit. Gelukkig vielen beide voorbeeldjes in de smaak en sommigen hebben beide gemaakt.
 Dit is mijn eigen boekje gevuld met lieve wensen als herinnering aan een geweldige dag.

 Het was zo warm dat iedereen blij was binnen te gaan lunchen. Om 4 uur kwam de bus weer voorrijden en vertrok het gezelschap naar huis. Het afscheid was voor korte tijd.

Op vrijdag 26 juli heb ik de meesten alweer terug gezien in Antwerpen. Ook daar hebben we weer genoten van elkaars werk en honderd uit gepraat. Wat is het toch een heerlijke hobby.

2 opmerkingen:

Chris Palmaers zei

Inderdaad Rietje, wat een geweldige hobby hebben we toch! Making quilts is making friends!

Berna zei

Een geweldige hobby is het zeker en met Belgische dames altijd gezellig. Ik kijk ook al erg uit naar ons Belgische quiltweekend in september.
Fijne voortgang van de zomer.