donderdag 26 december 2013

Dankbaar engeltjeBij deze dagen hoort ook een zoektocht naar een mooie kerststal. In de mooie St Petrus Banden-kerk in Venray vonden we niet een maar zelfs drie kerststallen! Willem mocht een muntstukje gooien in het knielende engeltje op de voorgrond. Het engeltje knikte dankbaar en genadig voor de kleine gift, zoals dat hoort. 


Mijn negen uilen voor een kinderquilt zijn mee op vakantie. Twee zijn inmiddels klaar! Ik zit op m'n gemak te festonneren en krijg regelmatig een kopje koffie of thee aangereikt door mijn familie. Ondertussen filosofeer ik over het programma voor 2014. 

Vanavond stond stamppot rauwe andijvie met spekjes op het menu. Dat had ik al jaren niet meer klaargemaakt.  Dus moeders had zin om een flinke hoeveelheid aardappelen te schillen. Het smaakte heerlijk ouderwets. Zelfs mijn kleinzoon, die aanvankelijk dacht dat het om sla (brrr) ging, at zijn bordje leeg.

We genieten van de laatste kerstavond. Morgen maken we vast weer even een wandeling om een frisse neus te halen. Op naar Oud & Nieuw! 

Rietje


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat ziet het er sfeervol en gezellig uit zo. Nog hele fijne dagen. Groetjes Wilma

rietje van slagmaat zei

Dag Wilma, jij ook een mooie start van het jaar gewenst!
Hartelijke groeten, Rietje