zaterdag 19 januari 2013

ik kook met oma

Dit boek is een aanrader voor iedereen die het leuk vindt om met kinderen te koken. Het is een gezellig boek om te lezen en je krijgt direct zin om het in de praktijk te brengen.
In het voorwoord beschrijft de auteur de goede herinneringen die zij heeft aan haar beide grootmoeders, die graag kookten en hun kleinkinderen daarbij betrokken. Tijdens het koken werd er gebabbeld over vroeger, hoe zij op hun beurt hadden leren koken van hun grootmoeders en zo familierecepten doorgaven.
De recepten zijn lekker ouderwets, draadjesvlees en stoofpeertjes, maar ook hedendaags zoals zalmrolletjes en smoothies.

donderdag 17 januari 2013

Alles veilig

Morgenochtend is er weer een quiltcafé. Als U aarzelt vanwege sneeuw, deze foto laat zien dat alles veilig is bij ons.
Dit quiltje wilde ik vorige week door een minder winters vervangen; toch maar laten hangen, want het is nog steeds toepasselijk.
Vorig weekend hadden wij onze traditionele nieuwjaarsmaaltijd bij Wubbo en Eveline. Witte bonen met snijbonen zo lekker als alleen Eveline dat kan klaarmaken. Extra gezellig was het, omdat ze ook andere vrienden hadden uitgenodigd. Ik was de vreemde eend in de bijt tussen al die Rotterdammers, maar er was besloten dat ik wel kon blijven, omdat ik zes jaar middelbaar in Rotterdam heb volgemaakt.
Ook deze drie flanellen beestjes blijven nog even staan.
Wat een mooie bloemen in de tuin, laten we er maar van genieten.