zaterdag 26 januari 2013

Berta inspireert

 Berta is onze meest productieve quiltster. Gisteren, in het quiltcafé, bracht ze weer een quilt mee die we mochten bewonderen.
Ook de achterkant van de quilt ziet er bijzonder uit. Berta heeft de restblokken hierin verwerkt. Alles is met de hand genaaid en gequilt. Fijn dat we allemaal mochten meegenieten, je inspireert ons allemaal, Berta!

donderdag 24 januari 2013

Tandarts bezoek

 Vanmorgen om 8.15 uur zat ik al bij de tandarts. Nooit iets aan de hand, maar toch altijd trillende handen. Ik hoor ook pas vlak van te voren dat er voor mij een afspraak is gemaakt voor de controle. Heel kinderachtig, maar het is niet anders. Omdat ik het eigenlijk heel genant vind, ga ik nog steeds naar de tandarts in onze vorige woonplaats, omdat hij weet dat ik bang ben. Dan hoef ik dat niet aan een nieuwe tandarts uit te leggen. Het verbaast me niets dat een tandarts in 1881 de electrische stoel heeft bedacht.
 Bij thuiskomst was de droger klaar met de overhemden en het was zelfs prettig om ze te strijken na het tandartsbezoek.
 Om het strijken nog "leuker" te maken zet ik de strijkplank voor de televisie en kijk naar oude films van Miss Marple. Omdat ik veel strijkwerk had, was de volgende film een aflevering van CSI. Als je goed kijkt zie je de quilt op het bed.
 Met de was in de kast heb ik tijd genomen om een tasje te maken en nu moet ik weer terug naar de orde van de dag, d.w.z. het voorbereiden voor het quiltcafé van morgenochtend. Als er dan nog tijd over is, moet er gequilt worden.

Morgen in het quiltcafé is het vervolg van de paperpiecing.