donderdag 7 maart 2013

Quiltvakantie

 Binnenkort begint mijn jaarlijkse uitstapje naar Blankenberge. Ik ga daar deelnemen aan een workshop bij Clara Janssen. De quilt waar we aan gaan werken heb ik in oktober gezien, maar natuurlijk geen foto gemaakt, want ik kon het wel onthouden. Niet dus!

 
Ruim op tijd kreeg ik een materialenlijstje, maar natuurlijk te goed opgeborgen. Gelukkig wist ik nog wel de hoeveelheid stofjes en de metrage. Vanmiddag eindeloos staan dubben in de winkel. Iedereen herkent dat wel. Veel bekijken, van idee veranderen en eindelijk de knoop doorhakken. Ja meisjes, het leven is zwaar. Uiteindelijk voor lichte stofjes gegaan. Ik zal t.z.t. het resultaat laten zien, mooi of niet mooi.
      Omdat ik pas op maandagmiddag in Blankenberge wordt verwacht, knoop ik er een weekend Vlaanderen aan vast. Ik begin in Antwerpen en daarna zie ik wel weer. Waarschijnlijk richting Gent of Brugge.. In Antwerpen is mijn favoriete museum het Rubenshuis en daarna Museum Plantijn.

Wil blijft thuis en de winkel is dinsdag en woensdag gewoon open. Alleen op vrijdag 15 maart is er geen quiltcafé.

Op mijn kamer heb ik geen wifi, maar Wil mag mij altijd bellen, als we de staatsloterij winnen op 10 maart. Ik heb een goed voorgevoel.

Morgenochtend, vrijdag 8 maart, is er weer quiltcafé. We beginnen met de Mystery Quilt. Ik heb de eerste twee blokken voorbereid. Er zijn ook een aardig aantal dames die met de mystery quilt online meedoen. Als U zin heeft kunt U zich ook nog opgeven. Even een mailtje naar rietjevanslagmaat@zonnet.nl

Wil heeft een lezing voorbereid over de Suffragette Quilt. Hierboven op een van de blokken van de quilt staat een fanatieke voorvechtster van het vrouwenkiesrecht op een spreekgestoelte een vergadering toe te spreken

maandag 4 maart 2013

metrage

Dit blogje is voor de dames van het quiltcafé die vrijdagmorgen de metrage hebben gevraagd om mee te doen met de Mystery Quilt.
Ik heb nagemeten wat ik heb gebruikt voor 12 blokken met sashings, maar zonder border.

Gebloemde stof:        0,75 m.
witte stof met stip:     1,75 m.
12 vierkantjes passend bij de bloem van 23 x 23 cm.
20 vierkantjes passend bij de bloem van 5,5 x 5,5 cm.

Ik heb een paar pakketjes voor de stukjes van 23 x 23 cm. en 5,5 x 5,5 cm gemaakt. Ze kosten 12,95 euro. Als U er een wilt reserveren, mail dan even rietjevanslagmaat@zonnet.nl


De dames die op afstand meedoen krijgen nog apart een mailtje. Natuurlijk kunt U met heel andere kleuren werken. U moet het zelf mooi vinden

zondag 3 maart 2013

Even bijpraten


 Het wordt tijd om weer even bij te praten.

 Ik wil eerst graag weer wat mooie quilts uit het quiltcafé laten zien. Allereerst de huisjesquilt van Ineke. Ze heeft voor het eerst een quilt machinaal per blok gequilt en daarna aan elkaar gezet (quilt as you go).

 Dan een quilt waarbij ik mocht helpen de rand uit te zoeken. Het is de donkerrode rand met bloemetjes geworden. Je kunt zien dat hierdoor alle donkerrode zeshoeken mooi tevoorschijn komen. Linksboven ligt een groene stof, die overeenkomt met het groen in de quilt, maar er is geen verband meer in de quilt. Leg je hand op de rode rand en je kunt zien dat de quilt rommelig wordt, terwijl hij prachtig is.

De dame heeft de quilt gemaakt.

 Ook deze dame kwam een rand uitzoeken.

 De bruine stof uit de quilt was nog op voorraad. Op de foto kunt U de verhouding van quilt tot rand niet goed zien, maar geloof me, hij staat prachtig.

 Ik denk dat alle kinderen graag helpen in de keuken en, als je dan ook nog mag wegen en meten, is de pret nog groter. Stoeltje erbij en we beginnen.

 Willem gaat tulbandjes bakken. Jan gaat niet uit zijn buurt, misschien valt er iets.

 Kijk nou toch, alles is geslaagd.

Ja en dan opruimen, dat hoort er ook bij. De tulbandjes krijgen een eitje in het midden. Heerlijk