donderdag 28 maart 2013

Paasbest

 Als U soms denkt dat we ons vervelen, dan heeft U het mis. Wij bereiden de weg voor Zwarte Piet voor. Er woont een klein jongetje bij ons en dat jongetje was ongerust dat er geen schoorsteen in het huis was. En als kleinkinderen zeggen "spring" dan vragen opa en oma "hoe hoog"!
Deze keer kwam het ons wel goed uit, want er moest toch een kachel geplaatst worden. Dus alle meubels en boekenkasten eruit en naar de keuken gesleept. Helaas staan de boekenkasten tijdelijk voor de servieskast en heb ik vergeten wat extra servies eruit te halen. Dat wordt dus kamperen en steeds alles afwassen.

En dan is het zover, alles leeg.

 De onderdelen worden gebracht en het uitpakken kan beginnen. Natuurlijk gaat niet alles gladjes. De kachel is te zwaar en kan niet van de treedjes getild worden. Dus die arme mensen moesten helemaal achterom door het grind met een steekwagen en daarna door de openslaande tuindeuren naar binnen. Dan het volgende opstakel. Wij wilden de kachel midden op de muur. Helaas kwamen ze, toen het plafond openging, een dwarsbalk tegen, precies op de verkeerde plaats. Dat kan gebeuren. Maar een ongeluk komt nooit alleen. Met het openmaken van het dak, van hetzelfde laken een pak. Er is van 'smorgens vroeg tot 'savonds zeven uur hard gewerkt en vandaag komt de vloerplaat en waarschijnlijk brandt de kachel vanavond.

 We hebben de stoel voor de Sint alvast klaargezet. De pakjes zullen zonder kachel wel goed afgeleverd kunnen worden.

Dit is mijn uitzicht vanuit het kleine stukje van de keukentafel dat ik vrij heb gemaakt om dit stukje te schrijven.

Nu ga ik eerst de voorbereidingen treffen voor het quiltcafé van morgen.

Ik denk nog maar niet aan de daaropvolgende dagen. De kinderen en kleinkinderen komen. Kleinkinderen eerst, want die zijn vrij en ze komen morgen alvast helpen voor de Paasdagen en ook met het versieren voor de verjaardag van Willem. Hij wordt dinsdag 5 jaar. Dat vieren we ook dit weekend, dat gaat in een moeite door. Er worden morgenmiddag boodschappenlijstjes gemaakt en boodschappen gedaan. Alles wat we vergeten, wordt zaterdag gehaald en dan beginnen we in de keuken alles klaar te maken voor de zondagse brunch. Ik hoop dat de keuken dan leeg is!!!