zaterdag 3 augustus 2013

Corsages

Even laten zien waar ik mijn corsages gebruik.vrijdag 2 augustus 2013

laatste quiltcafé van het seizoen

 Donderdagavond hadden we tijd om alles weer op te ruimen en klaar te zetten voor het laatste quiltcafé van dit seizoen. Het was weer heel gezellig. Iedereen was in een zonnige stemming en vond het heel leuk om elkaar voor de vakantiestop nog eventjes te spreken.
Natuurlijk zijn we buiten gaan zitten en de plaatsjes in de schaduw waren het eerst bezet. Met stukken ongebleekte katoen aan een partytent geknijperd hebben we nog extra schaduw gecreeërd.
Dini heeft stoffen meegebracht uit Zuid-Afrika en heeft nu een mooie herinnering aan haar reis.

 Edith is altijd te verlegen om haar werk te laten zien, maar ze heeft alle reden om er trots op te zijn.

 Marjan heeft altijd werkjes bij zich om te kunnen werken en gezellig te kunnen kletsen.

 Roswitha bewondert het werk van Annemarie.

 Annie wilde wel haar tasje laten, maar niet zelf op de foto.

 We hebben haar toch gesnapt.

 Truus showt haar zomerse tas.

 Hansje helpt bij het tonen van het applicatiewerk van Anouk.

 Hansje toont haar eigen tas.

 Maida heeft bijna de quilt af die bestemd is voor de verjaardag van haar zoon.

Winnie showt haar versie van de mystery quilt.

Het was een waardig eind van een plezierig seizoen.

Antwerpen uit en thuis

 Het is alweer augustus. Eindelijk een beetje tijd om bij te praten. De laatste weken van juli zijn druk maar heel gezellig geweest. Op donderdag 18 juli kregen we bezoek van een bus vol quiltvriendinnen uit Antwerpen.
Op de woensdag ervoor heeft Wil de hele dag in de winkel gewerkt, omdat ik graag zelf een buffetje klaar wilde maken. De taarten voor bij de koffie had ik besteld, want dat voorkomt paniek door eventueel mislukt baksel.

 'sAvonds kreeg ik hulp van Ellen en op donderdagmorgen vroeg hebben we de laatste hand gelegd aan de garnering. We hebben er voor gekozen om jaren '60 salades te maken en vooral met gevulde eieren. Hoe Hollands kan het zijn.

 Bij de samenstelling van het dagprogramma had ik beloofd een kleine workshop voor te bereiden. Niet ingewikkeld, gewoon iets gezelligs. Wat de vrijdagmorgen dames een leuke ochtend vonden was die keer dat we een corsage maakten. Ik dacht dat zo iets wel geschikt zou zijn.
 Daarnaast een klein kartonage werkje. Het stond eenieder vrij om wel of niet mee te doen, uiteindelijk heb je een dagje uit. Gelukkig vielen beide voorbeeldjes in de smaak en sommigen hebben beide gemaakt.
 Dit is mijn eigen boekje gevuld met lieve wensen als herinnering aan een geweldige dag.

 Het was zo warm dat iedereen blij was binnen te gaan lunchen. Om 4 uur kwam de bus weer voorrijden en vertrok het gezelschap naar huis. Het afscheid was voor korte tijd.

Op vrijdag 26 juli heb ik de meesten alweer terug gezien in Antwerpen. Ook daar hebben we weer genoten van elkaars werk en honderd uit gepraat. Wat is het toch een heerlijke hobby.