dinsdag 22 oktober 2013

Op tijd voor de kerst

Vandaag wordt misschien de warmste dag van de herfst, maar wij zijn ons al aan het voorbereiden op een gezellige winter. Op dit moment verzamelen we onze kerstquiltjes en kerstwerkstukken zodat we op tijd klaar zijn voor de winkel. Soms voelt dat een beetje vreemd vroeg, nog voordat Sinterklaas op zijn boot is aangeland. 

Maar wie wil handwerken moet wel eens de agenda naar voren schuiven in verband met de voorpret en de voorbereiding. Hierbij alvast een kerstquiltje met negen lieve engeltjes. Met de kleuren rood, groen en wit of beige kom je meteen in de kerstsfeer. Het patroontje leent natuurlijk zich ook voor een engeltjesquilt voor uw (klein)kind, gemaakt van stofjes van oude kinderkleertjes. 

In ieder geval een fijne hersft gewenst, op naar de kerst! Ik zal proberen iedere week een kerstwerk te posten op mijn blog, voor uw inspiratie. Een mooi voornemen toch?

Raakt u net als wij in de stemming en hebt u zin in een leuk werkje, dan kunt u dit patroon bij ons bestellen a € 7,50 per stuk, excl verzendkosten van € 1,20. U kunt ons mailen via rietjevanslagmaat@gmail.com


maandag 21 oktober 2013

Babyquiltje

Deze zomer is er een jongetje geboren in onze familie. Mijn zus werd voor de tweede keer oma en ik ben voor de tweede keer oudtante geworden! Natuurlijk krijgt hij een quiltje voor zijn eerste ledikant. Met zijn naam erop en twee schaapjes voor het slapen gaan. Ik heb het net afgemaakt. Fijn, weer iets klaar. Keurig met etiket voor wie en door wie het gemaakt is en met welk doel. Klaar voor de post, we sturen het vandaag op.