vrijdag 13 december 2013

Het blog in winterse sferenHet blog is nu in winterse sfeer gebracht. De kerstversieringen nemen ons huis over. We zijn in opperbeste stemming. In de kerstboom hebben we lampjes, stoffen hartjes en kerstbeertjes gehangen. 


Sinds we honden hebben doen we niet meer aan mooie glazen kerstballen. Als die breken kunnen de scherven de hondenpoten beschadigen. Inmiddels zijn we gehecht geraakt aan de kerstberen en de kleinkinderen vinden knuffels in de boom ook leuk. 

Ook dit jaar heb ik mijn oude "tree skirt" weer van zolder gehaald. Dit boomrokje in de vorm van een ster is al bijna dertig jaar oud.Kerstkussens horen er ook bij. Ja, hoe gek kun je het maken? 


Morgen gaan we verder met het versieren van ons huis. We houden u op de hoogte van de vorderingen. Dinsdag en woensdag is de winkel nog open. Vrijdag is het laatste quiltcafé van dit jaar. We wensen u een fijn weekend! 

Rietje
donderdag 12 december 2013

Smoesjes

Vandaag heb ik gespijbeld. Stiekem ben ik begonnen aan de uilenquilt terwijl ik eigenlijk door moest met mijn andere projecten. Maar ik heb een goeie smoes: ik bereid de uiltjes alvast voor zodat ik in de kerstvakantie lekker kan festonneren in gezelschap van mijn familie. Hierbij een blik op mijn 'smoezenwerk'.
Voor de ogen van de 9 eigenwijze uilen gebruik ik een bloemenstof. Elke bloem is een oog. Inmiddels is de lap bloemenstof tot gatenkaas geknipt.
De oranje uil staat als nummer 1 in de steigers! Iedere dag probeer ik een nieuw uiltje te posten op het blog zodat u in vogelvlucht mee kunt kijken.
Hebt u zin in iets snel? Dan hier nog een idee voor een makkelijk te maken quiltje. Klaar met de kerstdagen. Merry Christmas! 
Patroon 9 uilenquilt is bij benadering 142 cm x 183 cm. 
Het kost € 10,00 excl. porto van € 1,20 .

Patroontje Merry Christmas is bij benadering 50 cm x 50 cm. 
Het kost € 8,50 excl. porto van € 1,20.

Hebt u belangstelling voor de patroontjes, stuurt u dan een mail naar rietjevanslagmaat@ gmail.com