woensdag 26 februari 2014

Antwerpen

Het zal wel lijken of we maar één soort weekend uitstapje kunnen bedenken, jawel naar België. We bespreken pas op het laatste moment een hotel, maar dat houdt dan wel in dat je niet altijd slaapt waar je wilt. Het valt nooit tegen en de afwisseling is ook leuk. Zaterdagmorgen wilde ik graag de stad in om een nieuwe rok te kopen. In Antwerpen zijn zoveel modewinkels, dat je bijna altijd slaagt.

De dames die hier vaak komen weten wel dat ik een fan ben van Cora Kemperman en ik ben daar dan ook geslaagd. Ook in Nederland zijn er winkels van Cora Kemperman.
's Middags zijn we naar het Rubenshuis geweest. Om de paar jaar brengen we daar een bezoek. Je kunt toch niet alles in één keer in je opnemen. Steeds trekken andere voorwerpen of schilderijen je aandacht.


Deze keer was het een voorwerp dat ik nog nooit had gezien. Ik weet het inmiddels, maar weet U het ook? Laat even weten wat U denkt dat het is. Onder de goede antwoorden verloot ik een aardigheidje. Ik ben benieuwd. 


In het atelier van Rubens hangen portretten van aartshertog Albrecht van Oostenrijk en zijn Spaanse vrouw Isabella. Omdat ik in een museum altijd mijn quilt- en patchworkogen op steeltjes heb staan, zag ik dat ze prachtig gequilte kleding dragen. Je kunt even op de twee volgende foto's klikken om ze te vergroten. Na twee uur in het museum zaten onze hoofden vol en kon er echt niets meer bij. Over een poosje gaan we weer en zien we weer andere dingen. Naast het museum is een winkel van Polare, vroeger de Slegte. Ook daar moesten we weer naar binnen, want je weet maar nooit wat je vindt. In het souterrain kan ik schatgraven. Ik word beloond. Een mooi boek met veel verhalen over quilters en hun werkstukken. We zijn het er nog niet over eens wie het boek het eerst mag lezen, Wil of ik!


Dit is de titel en de auteur.De vorige eigenares maakt me blij met dit boek.

5 opmerkingen:

Manon zei

Het voorwerp op de foto zal te maken hebben met de kraag er onder. Ik gok er op dat het voorwerp bedoeld is om een geplooide kraag in vorm te houden.

Anoniem zei

hallo rietje,ik denk dat het een soort gereedschap is dat gebruikt wordt na het wassen van de kraag en er voor zorgt dat de kraag in vorm blijft tijdens het drogen,daarna wordt dit''frame''verwijderd.groetjes hanneke

Berna zei

Uitstapjes zijn altijd leuk, ook al is het vaak in dezelfde stad. Het Rubenshuis lijkt me mooi en ik denk dat het voorwerp iets te maken heeft met het in vorm brengen van de witte kragen.
Fijne dag en geniet van je mooie boek.

Marjolein Ztm zei

Voor zo'n grappige kraag. Een kragenplooier of hoe ze dat ook mogen noemen.

Groetjes Marjolein uit Zoetermeer.

Anoniem zei

volgens mij is dit ook voor de kraag om hem na het wassen weer in de plooi te maken
groet Ineke