donderdag 13 februari 2014

Er is niets spannends te melden van het quiltfront.
Wat wel leuk is, dat gisteren een zending stoffen is binnengekomen. Dat houdt wel in dat ik vandaag de hele dag moest snijden en uitprijzen. De gebloemde stof op de foto hierboven vind ik het mooist.

 Hoewel, deze stof is ook niet te versmaden, mooi in combinatie met abrikooskleurige rozenstof.


Negen rollen met wit, ecru en naturel stoffen. Hiervan kun je nooit genoeg voorraad in de winkel hebben. Op de foto lijken ze roze, maar dat komt omdat de weerschijn van de keukengordijnen meespeelt (rode toile de Jouy, gevoerd met Brabants bont).

Op verzoek heb ik linnen borduurband besteld. 13,95 euro per meter.
In de kokertjes zitten 16 heel prettige naalden. Ik gebruik ze voor applicatie en het aan elkaar naaien van hexagons. Het merk is Jeana Kimball.


Naar zwarte stoffen die ik mooi vind, moet ik altijd lang zoeken. Zwart met witte stip is altijd goed, maar de witte bloem is spannender.

In de flesjes ervoor zit textiellijm op waterbasis. Ik gebruik het i.p.v. rijgen om iets op zijn plaats te houden, ook ritsen zet ik met heel kleine stipjes lijm vast, voordat ik naai. Je kunt wel merken dat ik nooit geleerd heb hoe het hoort, maar deze manier  lukt altijd. Op youtube staan filmpjes over het gebruik.


Lekker frisse kinderstof. De plaatjes zijn ongeveer 10 cm groot. Het afgeknipte stuk kost 5 euro. Leuk om als haardvuur te gebruiken van een log cabin. Of als versiering op slabbetjes of heel makkelijk en toch leuk, gewoon losknippen en sashings ertussen. Als je even meedenkt komen de ideeën vanzelf.

Ik moet nu opschieten, want op BBC 1 begint zo meteen Inspector George Gently.
Voor iedereen een gezonde nachtrust en voor sommigen tot morgen.

1 opmerking:

Berna zei

Prachtige nieuwe stoffen Rietje. Daar maak je vast veel mensen blij mee.
Goed weekend!