donderdag 22 mei 2014

Garden Quiltje

 Vorige week kwam er een rol stof met voorbedrukte stitchery paneeltjes binnen.

Het paneeltje vind ik heel geschikt om per onderdeeltje uit te knippen en dan pas te borduren. Ook de half afgedrukte stukjes gebruik ik. Een quilter gooit natuurlijk nooit iets weg!
Ik ga alles borduren, dan opnieuw terugschikken en de opengevallen plaatsjes met patchwork invullen. Voorlopig houd ik het op drie stofjes: ecru, rood, grijs.

 Oei, die zijn gekreukeld. Ik zal ze snel strijken en daarna voorzien van Heat and Bond Light ( een soort Vlieseline). Dit geeft iets meer stevigheid en bovendien zie je dan de aan- en afhechtdraadjes er niet doorheen schijnen.

Dit is een mooi begin. Ik popel om door te gaan en maak mezelf wijs dat zolang het mooi weer is, ik buiten moet zitten, omdat je nooit weet hoelang dat aanhoudt. Eerst even stofzuigen (twee verharende honden!).  Dan de was strijken en de gekreukelde stofjes er achteraan.
De grote stapel half af wacht nog wel even. Alles op zijn tijd. Gelukkig is er geen quiltpolitie om te controleren of ik alles wel netjes afmaak.

Nog even wat zakelijke informatie voor dames die zin krijgen in zo'n paneeltje.
Alle prijzen zijn exclusief porto als ze opgestuurd moeten worden.
Het paneel kost 10,95 euro.
De rode stof is 4,50 per fat quarter, 17,95 euro p.m.
De grijze stof is 4,50 per fat quarter, 17,95 euro p.m.
De ecru stof is 4,25 per fat quarter, 16,95 euro p.m.
Het borduurstrengetje is 1 euro
Het stukje Heat and Bond Light (Vlieseline) is 2,50 euro.

Vanuit een zonnig Lochem, vriendelijke groeten en voor een aantal van U tot morgen in het quiltcafé, ook iets waar ik me altijd weer op verheug.
Rietje


2 opmerkingen:

Annelein zei

Wat een leuke stitcheries. En zo leuk met de stofjes.

Anoniem zei

Oh Rietje, wat is en wordt dit mooi. Dat herinnert mij eraan dat ik zoiets ook nog heb liggen en eens kan afmaken. Maar deze van jou is wel erg mooi. Fijn weekend en groetjes van Wilma