zondag 11 mei 2014

Something old, something new...


Eindelijk af
Deze week heb ik de laatste hand gelegd aan een quilt naar een ontwerp van Jinny Beyer. Ik weet niet eens meer wanneer ik de top heb genaaid (de jaren vliegen voorbij). Opgelucht dat er weer een bedquilt af is. Als u deze quilt ook wilt maken, houd u dan onze agenda in het oog. In het najaar staat deze quilt op het programma als een workshop in 2 dagdelen. U kunt de quilt in verschillende maten maken, nl. een tafelkleed, wandquilt of bedquilt.


Drentelen
Iedere week kijk ik uit naar de weekblokken van Barbara Brackman. Als op vrijdagmorgen alle dames weer naar huis zijn, begint het wachten. Ik weet natuurlijk wel dat het nieuwste blok pas op zondagmiddag gepost wordt, maar ik begin toch te drentelen. Om de tijd te doden (alsof ik niets anders te doen heb) zoek ik een werkje dat voor zondagmiddag af is. Deze keer was dat een patchworkslabbetje. De stofjes bij elkaar gezocht die lief zijn voor een meisje en ik ben tevreden over het resultaat. Maar er zijn ook jongetjes en dan is iets stoerder wel wat leuker. Ook afgekregen!


Blok van de Week nr 6
Eindelijk is het zover. Block 6 verschijnt online. Maar dit blok zorgt ook weer voor kopzorgen. Ik houd niet zo van asymmetrische blokken, dus laat ik het maar als een uitdaging beschouwen! Ik vind het leuk om te puzzelen en te laten zien hoeveel mogelijkheden er zijn met dezelfde malletjes. Als voorbeeld heb ik 8 versies neergelegd.


Als u het blok wilt maken, waar 2 stofjes verkeerd om liggen (foto hierboven, linksonder) moet u dat onderdeel niet 2 x links en 2 x rechts knippen, maar 4 x hetzelfde!


Dit is het Block nr 6 zoals ik het gemaakt heb. De stofjes die ik hier gebruik, komen ook voor in eerdere blokken, zo probeer ik de eenheid te bewaren.


Zo, en dan nu pakketjes knippen voor de dames die meedoen aan deze Blok van de Week-serie. Het drentelen is gelukkig voorbij. Fijne avond nog, Rietje
3 opmerkingen:

Miny zei

Wat een grappige slabbetjes!

Groet Miny

Rietje van Slagmaat zei

Dag Miny, geinig he. Fijne avond, Rietje

Marga (MarPie) zei

Blok 1 of 2 die vind ik het mooiste.
Spaar ze wel maar ben er nog niet aan begonnen.
Rietje, mag ik vragen waar jij het patroon van de slabbetjes vandaan hebt? Vind het zo'n leuk idee en zulke kleine restjes heb ik ook nog wel liggen. Welke quiltster niet hé. Alvast bedankt voor je tijd en moeite.
Groetjes,
Marga♥