zondag 24 augustus 2014

Zondag is blok van de week dag


Gisteren had ik een vrije dag. D.w.z dat ik mezelf de vrijheid gunde om iets leuks te naaien. Ik had net de dag ervoor een hele leuke rol jute binnengekregen voor de winkel en het is dan voor iemand die van stof houdt niet te weerstaan  om er iets leuks van te maken. Ik had ook net boodschappen gedaan en die twee dingen heb ik gecombineerd tot het resultaat hierboven. Ik heb leuke bakjes van de jute genaaid voor de kruidenplantjes en ook nog een klein stukje schoolbordstof erin gezet. Ik werd er zelf helemaal blij van en als je de foto ziet kun je het begrijpen. Ik ga ook nog grotere maken voor aardappels en uien. De jutestof kost 7,50 euro per meter en is 120 cm breed.


Vandaag, zondag, is voor mij  blok van de week dag. Ik heb inmiddels een hele routine opgebouwd om het blok van de week te verwelkomen. In de ochtend luister ik eerst nog een tijdje onder het genot van een kopje koffie naar een van de oudste radioprogramma's, O.V.T.  Het is een geschiedenis programma, het is lekker lang, twee uur, en het is zowel luchtig als leerzaam. Af en toe kun je ook rustig een paar minuten missen, want er komt daarna wel weer een nieuw onderwerp aan de orde.
Dan is het tijd voor het blog van Barbara Brackman, genaamd Austen Family Album. Zij publiceert omstreeks die tijd haar nieuwe Block of the Week. Ik ben even van mijn werk aan het blok van de week van vandaag afgelopen om dit blog te maken en ik vond het ook een goede gelegenheid om de  blokken die al af zijn, eens bij elkaar op de foto te zetten. Het resultaat ziet U hierboven en ik heb niets aan de volgorde veranderd en netjes links bovenaan nr 1 gezet. U kunt zien dat ik in stijl en kleurkeuze een redelijk continue lijn heb gevolgd.
Het nieuwe blok zal ik morgen op het blog zetten. Dat is alweer blok 21.

U kunt alle blokken nog bestellen. De kosten zijn voor één blok 10 euro, inclusief porto. Voor België is het 11 euro. Als u meerdere blokken tegelijk bestelt moet U rekenen dat  U steeds minder porto betaalt en dat de blokken zonder porto 8,75 kosten. U kunt ze ook ophalen in de winkel. Wel graag even van te
voren melden welke blokken U graag wilt hebben, dan maak ik ze voor U klaar. In de winkel kunt U natuurlijk ook even vragen of U ze in het echt mag zien. Ik vind het zelf erg leuk om ze U te tonen.
Nu ga ik nog even naaien en ondertussen luister ik naar Tussen Kunst en Kitsch.
Tot morgen.

2 opmerkingen:

Rya, Rotterdam zei


Hoe groot moet=ie in hemelsnaam worden?? Je kan hem op een hemelsbreed lits-jumeaux leggen, waar drie mensen lekker in kunnen slapen..... als je 't mij vraagt.
Maar hij is wel mooi!!
Groet, Rya, Rotterdam

Rietje van Slagmaat zei

Dag Rya,
dank voor het compliment. Wat de grootte betreft: er komen in totaal 36 blokken, 6x6. Elk blok is circa 30 cm, dus uiteindelijk wordt hij zonder rand 180 x 180 cm. Er moet dus nog een rand om als je een echte maat voor een bed wilt hebben.
Groetjes van Rietje van Slagmaat