zondag 21 september 2014

Block of the Week nr 25 Austen Family Album


Ik heb mijn zondagse takenpakket tot een goed einde gebracht. Het ging deze keer gladjes. Soms zit het mee, soms zit het tegen. In de tussentijd heb ik ook nog even het verhaal van Barbara Brackman bij de naamgeving van het blok gelezen. Ik vind het ook altijd interessant als er schilderijen of tekeningen bewaard zijn gebleven uit die tijd. Het blok heet Anna's Choice for Anna Austen. U kunt dit blok en de voorgaande blokken bestellen door een mailtje te sturen naar rietjevanslagmaat@gmail.com . De kosten zijn 10 euro per blok, inclusief porto.


Anna Austen (1793-1872) was een nichtje van Jane Austen, een dochter van haar broer James. Hij verloor zijn vrouw in 1795 en toen kwam Anna bij de familie Austen inwonen gedurende twee jaar, totdat haar vader James weer hertrouwd was. Die twee jaar zorgden voor een speciale band tussen Anna en haar tante Jane, die ook later bleef bestaan. Anna trouwde later met Ben Le Froy, een neef van de jeugdliefde van Jane Austen en kreeg acht kinderen. Haar man Ben stierf toen Anna nog jong was, een jaar of dertig en ze ging zich toeleggen op het schrijven van romans.


Een aantal van haar boeken werd ook gepubliceerd en er bestaan brieven van Jane Austen aan Anna waarin Jane opbouwende maar soms scherpe kritiek geeft op Anna's manier van schrijven. Anna heeft ons ook nog een tekening nagelaten van de domineeswoning in Steventon waarin de familie Austen lang heeft gewoond. Jane's vader was de plaatselijke dominee.


Ik moet nog heel even mijn trots laten zien. Toen ik 20 blokken van de week af had, heb ik ze op volgorde gelegd naast elkaar en zonder een speciale volgorde aan te houden, gewoon 1 tot en met 20, is dit het resultaat. Niet gek. De nummertjes kun je nog lezen.

Geen opmerkingen: