maandag 8 september 2014

blok 23 van de week en het afgelopen quiltcafé


Heerlijk, ik ben weer een mens met een vaste routine. Soms is dat heel fijn. Je werkt, maar je hebt zo'n vast schema dat je alleen maar hoeft af te werken zonder dat je diep hoeft na te denken en allerlei knopen hoeft door te hakken. Ik hoefde hier alleen maar te letten op het kleur gebruik. Het blok was gegeven en daarna lekker naaien. Voilá. Hier is blok van de week nummer 23, Austen Family Album.


Barbara Brackman heeft het blok een beetje ironische naam gegeven, want het heet Old Maid's Puzzle for Tom Le Froy. Een "Old Maid"is de Engelse uitdrukking voor Oude Vrijster en dat was nu precies wat Jane Austen is geworden (ook ook werd ze niet zo heel erg oud). Ze is nooit getrouwd.
De persoon Tom Le Froy is wel interessant voor Jane Austen fans want in 1795 ontmoette Jane en Tom elkaar tijdens de kersttijd en het het gerucht ging dat ze verliefd op elkaar werden. Ze waren toen allebei ongeveer 20.
In die tijd (ongeveer 1800) en in die laag van de Engelse maatschappij moest minstens een van de twee partijen over geld of goede vooruitzichten beschikken om tot een huwelijk te komen. Jane en Tom waren allebei arm, dus het kon nooit wat worden tussen hen. Tom trouwde een paar jaar later met een welgesteld meisje en schopte het later tot Opperrechter van Ierland.
De romance tussen Tom en Jane is het thema van de speelfilm "Becoming Jane" , een echt romantische film en een aanrader voor Jane Austen liefhebbers.Het ander punt dat de routine versterkte was het quiltcafé van afgelopen vrijdag. Lekker gezellig. Wil had zijn lezing over de quilt van de honderdjarige quiltster uit Lancaster County. Echt een juweeltje van borduurwerk. En een aantal bezoekers had natuurlijk werk van zichzelf meegenomen om te laten zien. Hier laat Remmie een quilt zien die zij pas geleden heeft afgemaakt, nadat ze een workshop had gevolgd bij mij het vorig jaar. Helemaal in rood met wit is het echt een plaatje geworden. Ze is er zelf best trots op, dat kunt U zien.  


1 opmerking:

Anoniem zei

Heerlijk verhaal over Jane en weer een mooi blokje laat je zien. groetjes Wilma