maandag 1 september 2014

Blok van de week nummer 22


Naast het Blok van de Maand van Barbara Brackman is er van dezelfde maakster een serie Block of The Week. De serie heet Austen Family Album en geeft uiteindelijk 36 blokken. We zijn inmiddels bij blok nummer 22, dat hierboven staat. Barbara Brackman heeft zich ook verdiept in het leven van Jane Austen, de schrijfster die omstreeks 1800 leefde. Dit blok is opgedragen aan Anne Brydges Lefroy, een vriendin van de familie. Ze was 25 jaar ouder dan Jane, maar ze was een goede vriendin en voorbeeld voor de schrijfster en een echte blauwkous.
In 1805, toen Jane Austen 29 jaar oud was, kwam Anne om het leven na een val van haar paard dat op hol geslagen was. (kijk voor meer details even op het blog van Barbara Brackman, Austen Family Album.)

Als U het blok mooi vindt, kunt U het bestellen door een mailtje te sturen naar rietjevanslagmaat@gmail.com . U kunt ook de voorgaande blokken nog bestellen. De kosten zijn 10 euro per blok inclusief porto.
U kunt even kijken op een van mijn recente blogposts voor de foto waarop de twintig eerste blokken bij elkaar gefotografeerd zijn.


Vandaag is het 1 september. De eerste schooldag uit de Oude Tijd. Toevallig was het vandaag ook de eerste schooldag voor onze kleinzoon Willem die bij ons woont samen met onze dochter Ellen.
Ellen moest vanmorgen vroeg weg voor een werkafspraak en wij als grootouders hadden de eer om Willem weg te brengen naar zijn eerste schooldag in groep 3.  Hij dacht dat het hoog tijd was om weer naar school te gaan en al zijn vriendjes en vriendinnetjes weer terug te zien.
Hij vond het echt geweldig en je kunt het van zijn gezicht aflezen.


2 opmerkingen:

Chris Palmaers zei

Veel succes Willem!

Anoniem zei

Leuk dat je Willem mocht wegbrengen en wat weer een mooi blok. Groetjes Wilma